Poznej knihu podle tří indícií
(přidávám jedinou, zato zásadní indicii, podle které se opravdu pozná, zda v tomhle vláknu ještě vůbec nějaký hadač zbyl)
dva nápadníci - pěvecký talent - noblesa - Paříž
Z mé strany sázka do loterie.
HÁDANKA:
dva bratři - rozdílný osud - hospodářská krize
Přidávám:
dva bratři vyrůstající bez otce - rozdílný osud - hospodářská krize
Tak ani Tip a Chip nepomohli, fakt jsem poctivě hledal. Nebylo by něco navíc?
Já už jsem se ze všech soutěží odhlásila, nemám teď na hádání a zadávání moc času a tohle mi tu zbylo.
Přidám proto ještě nějaké indicie:
Autor je známý jinou svou knihou, která na DK v různých soutěžích několikrát zmiňovaná.
Knihu, kterou hledáme tu má sice víc než 85% oblíbenost, ale v přečtených jí má jen něco málo přes 20 čtenářů.
Chápu, že nemáš čas, ale tak nám víc pomoz, podle hodnocení se zrovna vyhledávat nedá a knížku zjevně nikdo neznáme. Co třeba místo, povolání ...? Prostě nám prosím hoď lano!
Inu, svět je malý a o náhody tu není nouze. Včera se mi ta kniha fyzicky dostala do ruky. Něco vymyslím.
Tak jednoduše, ne?
Host do domu, bůh do domu. Více děr, více syslů, více hlav, více smyslů a víc očí víc vidí. Ranní ptáče dál doskáče. Apod.
Místo tří indicií vám předhodím tři citace:
…jednoho čtvrtka, téměř dva tisíce let poté, co jednoho člověka přibili na kříž za to, že říkal, jak by bylo ohromně bezva chovat se k sobě pro změnu trochu slušně, si jedna dívka sedící osaměle v malé kavárničce v Rickmansworthu najednou uvědomila, v čem je chyba.
… když nějaký paďour … zjistí, že stopař má ručník, automaticky předpokládá, že vlastní rovněž kartáček na zuby, žínku, mýdlo, krabici sušenek, čutoru, kompas, mapu, klubko provázku, sprej proti mravencům, výbavu do deště, skafandr atd. ap.
“Babylónská rybka,” … “je malá, žlutá, trochu se podobá pijavici. Je to snad nejpodivnější tvor ve vesmíru. Živí se myšlenkovou energií, přijímanou nikoli od svého nositele, nýbrž z okolí. Má schopnost absorbovat a zpracovávat na živiny veškeré podvědomé frekvence této myšlenkové energie.
Vložit příspěvek