Poznej knihu podle tří indícií
Tak Pohádky jsem na mysli neměla, i když je možné, že se tam tyto příběhy taky vyskytují. Jak vznikli pásovci, Proč má velryba úzký jícen... tak sem honem někdo hoďte správnou knížku, ať můžu předat štafetu dál.
Nuže tedy, přidáme indicie od Z:
ztroskotání – záchrana – název knihy je taky od Z
Ne ne, tahle kniha vážně začíná od Z. Aspoň v češtině, v originále je to od T. Je taky mnohem starší než Anglický pacoš. Jde o patrně druhé nejznámější dílo slavného autora.
Přesně tak. Její jádro tvoří vyprávění o Saint-Exově ztroskotání v lybijské poušti při pokusu o zvládnutí trasy Paříž–Saigon.
Na řadě je Woodward.
doktor bojující v první linii - magistrátní úředník s literárními ambicemi - neúspěšný sebevrah, kterému katastrofa přišla vhod
Právě jsem totiž v jeho biografii zjistil, že o něm tak mluvili někteří jeho přátelé. („Dneska jsem potkal Saint-Exe.“) :-)
doktor bojující v první linii - magistrátní úředník s literárními ambicemi - neúspěšný sebevrah, kterému katastrofa přišla vhod
krysy v domě - mrtvoly v tramvajích - izolační tábor na stadionu
krysy v domě - mrtvoly v tramvajích - izolační tábor na stadionu
Afrika - Francie - alegorie
Tak to vezmu z jiného soudku, lehkého, jak doufám:
Dobrodružství - Rybička - dva zachránění darebové
Text příspěvku byl upraven 20.03.19 v 17:24
Tak to vezmu z jiného soudku, lehkého, jak doufám. Ještě to ulehčím:
loď Dobrodružství - Rybička - dva zachránění darebové
Tak to vezmu z jiného soudku, lehkého, jak doufám. Ještě to ulehčím:
loď Dobrodružství - Rybička - dva zachránění darebové (ne lidé)
Je to ono. Včera jsem si myslela, že to bude lehké, protože to byly i Večerníčky, ale nakonec se ukázalo, že to byl oříšek. Ale je rozlousknutý!
Vložit příspěvek