Poznej knihu podle tří indícií
Anasa tu někde včera byla, sem ke své hádance ale nedorazila, takže svůj předvčerejší tip stahuji.
Omlouvám se, mám nějak špatné vztahy s technikou - alespoň jsem tedy byla přesvědčená, že jsem správnou odpověď potvrzovala. Tak ještě jednou: ano.
je to moje oblíbená prakticky perfektní Mařenka
A jazykozpytce v muzikálu jistě poděsilo, pardon, potěšilo slovíčko: supercalifragilisticexpialidocious (teď jsem zjistila, že Jan Werich to ruče přeložil jako superantikontramultiextraunikátní).
Text příspěvku byl upraven 15.04.20 v 11:59
Ach ano, super-anti-kontra-multi-extra-unikátní – nepoužil to pak Ivan Mládek v některé své písni?
Každopádně nové tré indicií zní:
znamení – únos – podzemí
Ta píseň je o něco starší; patří do muzikálu Mary Poppins a nazpívali to česky staří borci - Chladil, Pilarka a ještě někdo.
Text příspěvku byl upraven 17.04.20 v 11:14
Hun:
Fantom Opery?
(teď se tady všude často objevuje a přímo tady si vůbec pějeme muzikálově)
Fantom opery ne – hledaná kniha je o víc než 30 let mladší a cílí na docela jiné publikum. Nápovědou může být, že zatímco ve Fantomovi opery unáší muž ženu, v hledané knize unesla žena muže. Taky do podzemí.
Už se blížíme. Správně je žánr i národnost autora!
Ale zase jsme už v příliš nedávné době, pokud jde o datum vydání. Hledáme knihu, která vyšla cca 40 let po prvním tipu, ale cca 40 let před druhým tipem. :-)
Zkusím rozšířit indicie:
únos následníka trůnu – znamení, která měla vést jeho zachránce – rozsáhlá podzemní říše
Tak určitěěě... :-)
Je to tak, indicie směřovaly ke Stříbrné židli. Na řadě je adidas95.
Fakt nevím, co přesně je pišišvor, ale nemohl by to být Plechový bubínek?
pišišvora někdo příhodně použil v příslušném komentáři a mně se to moooc líbí, pro Oskara je to jak dělané (pišišvora chápu jako protivného až zlotřilého mrňousa, jinak zkus si vygooglit, za to nic nedáš)
a odpovědí opravdu je Plechový bubínek
Vložit příspěvek