Poznej knihu podle tří indícií
Já už si tedy nepamatuji, o kom všem těch 12 příběhů bylo (četl jsem to na gymplu), ale nejsou to Zweigovy Hvězdné hodiny lidstva?
Napovím vám, že uvedené stavby sloužily jako inspirace pro hodně výstřední budovu, kterou si jistý podivín nechal postavit ve staré dobré Anglii...
ze zájmu jsem pohledala budovu (vážně vzhledově stojí za to ;-):
Royal Pavilion - bývalá královská rezidence v centru Brightonu
Tak podivná stavba, v níž se odehrává děj hledaného příběhu, je zcela smyšlená. Jako další nápověda může posloužit to, že zrovna Soukroma jej stoprocentně četla. Aspoň se vsadím. :-)
Tak to já bych se tedy nevsázela ;-) Takže smyšlená stavba - ale ta, kterou jsem našla výše, existuje v reálu a je to pěkná směska.
Já věděl, že mi to něco říká, ale na paní Agathu jsem si vůbec nevzpomněl!
tak to mi nic neříká, Hun by sázku prohrál ;-(
Zato mi už dlouho vrtá hlavou jiná literární stavba - pro změnu asi od Gardnera, obuvnický magnát si postavil dům ve tvaru boty! Nešťasntní návštěvníci z něj vybíhali z křikem... Neví někdo, co za případ to byl?
Naias to má samozřejmě správně, hledali jsme jedno menší pátrání slečny Marplové. Soukroma si jistě dostuduje. :-)
Vrahem byl... už nevím kdo. Zadávajícím je každopádně Naias – máš slovo.
Hun: nedostuduji, leda byste mi rozlouskli moji "záhadu", kterou ani nemůžu zadat, když nevím... ;-)
Všetky trojice sú zoradené chronologicky, horizontálne aj vertikálne. Tie vertikálne úzko súvisia.
Vložit příspěvek