Poznej knihu podle tří indícií
Jo. :)
mirektrubak je forhont.
Text příspěvku byl upraven 19.02.17 v 10:34
Můžete objasnit tu "diagonálu Y" v indicii? - knihu neznám a ani anotace nepomohla.
Parta z ranče diagonála Y se stala legendou a Monte byl pro své jezdecké, krotitelské a honácké umění znám široko daleko. A také pro svou spolehlivost a umanutost.
Tak já ty indicie upřesním:
Argentina pod vládou vojenské junty - četa smrti odvede matku - ještě malinké dívky (dvojčata) vychovává až do dospělosti každou jiná rodina, obě na opačných názorových stranách
Název knihy poukazuje na osud přes 30 000 obyvatel této země
Tak spojení spousta lží zapsané v uvozovkách mi evokuje Hérodota, o jehož Dějinách se říká, že jsou plné nesmyslů, ale někteří historici s tím nesouhlasí a říkají, že jsou dost přesné. A protože značnou část Dějin sepsal na základě poznatků z cest po Mezopotámii, sedělo by to i na zbylé dvě indošky.
Je to Milion - zapsaný podle vyprávění Marca Pola jeho spoluvězněm, spisovatelem jménem Rustichello z Pisy. Pořád jsem chtěla vědět, co je za tím názvem, tak teď už jsem to zjistila ;-)
Zatímco jinde ve světě měla kniha z roku 1300 docela prozaické názvy (v angličtině nebo francouzštině) jako Kniha krás světa, Popis světa, nebo Cesty Marka Pola, sami Italové si to nazvali Il Milione, a to zřejmě podle "milionu lží", které v tom vyprávění již tehdy údajně našli. Historikové a cestovatelé ale již dávno spoustu domnělých lží vyvrátili a shledali zapsané vcelku pravdivým - jestlipak se tedy ta kniha řádně přejmenuje?
Anasa odhadla správně
Vložit příspěvek