Poznej knihu podle tří indícií
Ne, hledaný román je o 39 let mladší, jsme ale ve správné zemi. Přidám tedy:
-Ruský šlechtic ve Frankfurtu
-Nenaplněná láska k italské dívce
-Prodej panství krásné koketě
Čermák - Čížek - Stehlík
Poznáte, do které knihy patří tato ptačí příjmení?
Právě jsem knihu dočetla, tak tady jsou k ní tři indicie :
malý vrah - pozorovatel - médium
malý vrah - pozorovatel - médium
malý vrah měl opravdu absurdní důvod k první vraždě - pozorovatel kvůli zaměstnání přišel o rodinu - médium jen předstíralo své spiritistické schopnosti
malý vrah měl opravdu absurdní důvod k první vraždě - pozorovatel kvůli zaměstnání přišel o rodinu - médium jen předstíralo své spiritistickė schopnosti
z malého vraha vyroste kurátor - pozorovatel překračuje své kompetence a vyšetřuje závažný případ - médium má opravdové "vidění"
z malého vraha vyroste nejen kurátor, ale i velký vrah - pozorovatel nevěří, že malá dívka spáchala vraždu a únos a pátrá na vlastní pěst - žena médium si díky "vidění" vzpomene na vraždu, které byla svědkem v dětství
Nějak mi to nevychází...
Zkusím napovědět jinak, než z obsahu knihy:
pár v osobním i autorském životě - jméno (slavná trilogie) - příjmení (astrologie, astronomie, matematika, atd.)
tenhle jmenný rébus mne zaujal:
autoři = Lars Kepler,
ale s knihou asi nepomohu, už ty jejich poslední knihy nečtu..., a starší si moc nepamatuji ;-(
To jsem ráda, díky "soukroma" už jsou určeni autoři (Alexander Ahndoril a Alexandra Coelho Ahndoril) Lars Kepler. :-)
Zkusím napovědět o hlavní postavě knihy a zároveň i celé série :
jméno má podle biblického Jonáše - vyřeší záhadu adoptivních sourozenců - vypátrá vraha mladých psychiatrických pacientek
Vraždy malých děvčátek - Joseph, žák základní školy - skupina "strážci"
- domnělý pachatel se oběsil - Joseph se i v dospělosti případem zabývá
Vraždy malých děvčátek - Joseph, žák základní školy - skupina "strážci" - domnělý pachatel se oběsil - Joseph se i dospělosti případem zabývá - skutečný vrah je stále naživu - pokračuje série vraždění.
Kniha má zde docela nízké hodnocení. Britskému autorovi u nás byla vydána pouze tato jedná kniha.
Možná to bude kniha Tichá víra v anděly, Roger Jon Ellory... já jsem ji ale nečetla
Je to ona
Tady na dt ji četlo minimum lidí, mě přesto něčím zaujala.
Stju pokračuje.
Vložit příspěvek