Poznej knihu podle tří indícií
Starší žena - pobyt v nemocnici - bilancování
vzpomínky - rodina - spolupacientky na pokoji
jarca60 : nevím, jestli jsem se indiciemi trefila - bohužel knihu neznám, tak přidám k té své:
neradostné dětství - pomoc bývalého profesora - zakázaný vztah
seminář - ubytování u profesorovy milenky - vztah s dcerou milenky
neradostné dětství - pomoc bývalého profesora - zakázaný vztah
seminář - ubytování u profesorovy milenky - vztah s dcerou milenky
katedrála v malém městečku - kanovník - dvouletá známost s úředníkem
"Liberál"- udání o zhýralém životě kleriků - ulice "U Milosrdných" - zrušené zasnoubení
Nerada bych zbytečně zabírala místo pro jinou hádanku, takže ještě poslední nápověda.
Pokud však někdo má zájem zadat svoji novou hádanku, ráda předávám slovo ihned.
1. originál knihy je z roku 1875, český překlad 1961
2. česká televizní inscenace podle románu je z roku 1968
3. 2002 - velmi úspěšná adaptace románu, děj filmu je však aktualizován a také umístěn do jiné země
Autor je Francouz? Něco mí to připomíná, ale pořád si nemůžu vzpomenout. Pátrám, dumám, a nic :)
m.gray : Autor je Portugalec a na knihu, kterou jsem četla už dávno, jsem si vzpomněla, protože jsem tento týden zahlédla název stejnojmenné české inscenace v programu televize.
Zločin pátera Amara? Přiznávám, že jsem o knize v životě neslyšela (ostatně ji tu četlo jen 33 lidí) - jen na základě národnosti autora a dat...
Maanna : Ano, je to ona, je řada na Vás :-)!
Vidíte, už mě to napadlo několikrát, jak je to relativní - knihu, kterou vůbec neznám, někdo pozná na první dobrou a já se vůbec nechytám :-).
Zločin pátera Amara jsem četla jako hodně mladá, rodiče měli v knihovně, film jsem viděla také dávno. Když jsem zadávala sem hádanku a název na mne vykoukl v programu TV, tak jsem ho bez většího přemýšlení použila, protože jsem si příběh velmi dobře pamatovala...
Text příspěvku byl upraven 19.03.22 v 19:26
studenti - válečný konflikt na obzoru - klavír a flétna
první láska - dcera bohatého továrníka - syn chudého železničáře
Vložit příspěvek