Poznej knihu podle tří indícií
Psala mi to včera m.gray, tak posílám dobrý skutek dál, máte tam jarca60 ještě úkol v šifře :)
Berlín těsně po druhé světové válce - židovští sourozenci - prověrky Němců Američany
Berlín těsně po druhé světové válce - židovští sourozenci bratr se sestrou se vracejí z Ameriky - prověrky Němců za účelem denacifikace
Berlín těsně po druhé světové válce plný německých dívek *chtivých* spojeneckých vojáků - židovští sourozenci bratr se sestrou, která si vyčítá svůj podíl na smrti rodičů, se vracejí z Ameriky - prověrky Němců za účelem denacifikace s možností pracovat v nových médiích
Kdysi jsem četla knihu, v jejímž názvu figurovala slova jako: růžová, žlutá.....bobulka, nebo něco podobného. Jednalo se o příběh SNAD z Hollywoodu, šlo SNAD o herečky, nebo jen paničky? Samozřejmě šlo o prášky: jedny na hubnutí, jedny na náladu, na spaní, na bdění atd. Zprvu "kamarádky bobulky" se ovšem stanou velkým problémem a cestou do pekla. Trápí mě, že si nemohu vzpomenout, včera jsem v knihovně šmejdila v katalogu a nic. Jsem si jistá, že bych název poznala, kdyby mi přišel na oči. Snad na to někdo přijdete.
Text příspěvku byl upraven 12.08.22 v 10:07
A máme tady vítěze ! Děkuji a gratuluji....navíc tahle rychlost:-) Úžasné.
Ó můj bože, nevyhlásila jsem odměnu ! Co teď ? Odstranila jsi mi brouka z hlavy, dobrý skutek a červený puntík tam nahoře:-) Co bych tak mohla nabídnout?
Za to "zamluvení" nemôžeme, niekto to sem presunul z iného vlákna. Požiadala som o nápravu, ale stále nič.
Ano, nic jsem tím proti vám nemyslela, ono se poslední dobou vůbec málo hádá.
Tak ať se to tady trošku pohne. Moje poslední zadání nikdo neuhodl nebo už nehádal. Jde o knihu Živí a ztracení, autorka Ellen Feldman.
A můžeme pokračovat.
Nepohnulo se tu nic, tak se pokusím já:
Havárie letadla - jediné přeživší dítě - detektiv
bombometčík v hodnosti kapitána - nařízení vojenských řádů - major Major
Vložit příspěvek