Poznej knihu podle tří indícií
tradičně něco těžšího do víkendového volna - napínavá a zajímavá literatura faktu:
necuke - pátrání po historii jedné bohaté židovské rodiny (autorových předcích) - Paříž-Vídeň-Japonsko
- jedinečná sbírka necuke zachráněná před nacisty jako jediné bohatství
- pátrání po historii jedné bohaté židovské rodiny (autorových předcích), bankovní a ropné impérium, milovník umění předobrazem postavy v Hledání ztraceného času
- Oděsa-Paříž-Vídeň-Japonsko
Hm, Zajíc vypadá zajímavě...
Tahle kniha už se tu taky párkrát hádala:
zrzka – doubrava – podvědomí
tady už se hádalo skoro všecko a některé knihy nebo autoři se tu objevujou dost pravidelně. ;)
Liška Bystrouška nevím, ale já měl každopádně na mysli Les mytág. Gratuluji Anase, nebylo to úplně jednoduché...
Díky, už to tady jednou taky padlo - kupovala jsem dva díly jako dárek.
Zkusím taky trochu složitěji:
inspektorka - dětská paměť - les obrů lidožroutů
inspektorka - dětská paměť - les obrů lidožroutů - maminka-da
Text příspěvku byl upraven 26.02.17 v 18:13
Ještě jedna nápověda, ať moc nezdržuji: Titul knihy je zároveň tvrzením malého chlapce.
Napadá mě Město rozkvětu, ale musím se přiznat, že jsem ho nečetla, jen o něm nadšeně mluvila kolegyně. Takže spíš hádám.
Ano, měla jsem na mysli Město rozkvětu. Je to série několika knih http://www.databazeknih.cz/serie/mesta-2125, nádherně vykreslující na různých osudech dramatický růst New Yorku od dob, kdy tam nic nebylo...až ke světovému velkoměstu. Doporučuji.
To kolegyně říkala taky - prý i manžel to čte při cestách MHD.
Myslím si, že tentokrát zadám lehce: láska - šelma - ochutnávači kávy.
Vložit příspěvek