Poznej knihu podle tří indícií
karibské moře...ponorka....skrývá se v ní cosi výbušného, nebezpečného
To mi připomíná, jak během Karibské krize jedna sovětská ponorka už už vypouštěla jadernou střelu na USA... Ovšem jestli je to tom kniha, to nevím.
...není to Hemingway
...a není to ani karibská krize /vůbec se to krize netýká/- je to Karibské moře
ponorka je z 2.sv.války ....a něco v ní je
Před lety jsem četla Útes Thunder Point od Jacka Higginse, tam taky byla ponorka z 2.sv. války. Ale už si to moc nepamatuju. Tak zkusím.
Jazyková vsuvka: Obrat, že někdo „je správně“, jsem asi ještě neslyšel, leda ve významu "jsem tu správně?“. Není to nářeční? :-)
Chvíli mi to trvalo, ale konečně jsem dostala inspiraci. Hádanka:
film - koně - Jižní Afrika
Léčba koněm ?
od: Rupert Isaacson
nebo spíš Dick Francis - Kouřová clona
Text příspěvku byl upraven 03.03.17 v 18:18
Ano, je to Chování nočních motýlů - kniha je tady asi 100x přečtená, ale tak extrémně různorodě hodnocená/okomentovaná, že je to až k nevíře - stojí za to se na ni podívat
Já jsem si podle původních indicií myslela na Fahrenheitova dvojčata od: Michel Faber, ale to není podle všeho jeho prvotina.
Nová hádanka:
zejde-Miminko-Kůň
Text příspěvku byl upraven 06.03.17 v 12:53
Zejde je kamárád dvou hlavních hrdinek, takový jejich ochránce, další nápovědou je Mengele, ale to už si myslím, že napovídám až moc!!!
Vypadá to na Mischling
http://www.databazeknih.cz/knihy/mischling-305246
- oficiální seznam bodů, jak poznat sebevražedného atentátníka/atentátnici
- metro v New Yorku nad ránem a podezřelá podle výše uvedených bodů
- s kým vším si Američané nepotřásli při první (?) válce v Afghánistánu rukou, což zachytil fotoaparát, a komu to nakonec vadilo víc - teroristům, nebo americkým politikům?
Vložit příspěvek