Poznej knihu podle tří indícií
drsná škola - první polovina 20. století - filmová i knižní klasika
A to jste tu všichni znalci detektivek:-)
Raymond Chandler, Hluboký spánek?
(Četla jsem kdysi dávno, už si děj skoro nepamatuju.
Starověké židovské písemnosti - překladatel - prolínání minulosti a současnosti
Nález starověkých židovských písemností - prokletí - překladatel pohlcen starým příběhem - prolínání minulosti a současnosti
Nález 2000 let starých židovských svitků - kletba pro toho, kdo je zneužije - překladatel se vžije do děje a přestává rozlišovat mezi minulostí a přítomností - podobnost osudů.
Cesta ročními obdobími - přátelství dvou živočichů, jednoho skutečného a jednoho mýtického - zamyšlení nad tím, co je opravdu důležité.
Ačkoliv to víceméně odpovídá (až na pár drobností), tuto knihu jsem na mysli neměla. Autor je živý a snad se těší dobrému zdraví.
Text příspěvku byl upraven 12.12.23 v 12:56
Putování ročními obdobími 1 rok - přátelství šelmy a mýtického stvoření - filozofická zamyšlení nad zákonitostmi přírody a života - Kniha s 93% hodnocením na Databázi
Snažila jsem se, ale nepřišla jsem na nic, asi stejně jako ostatní. Otázka tu visí už asi deset dní, tak přidáte ještě nějakou nápovědu , která by vedla konečně k cíli?
Kniha vyšla poměrně nedávno jako prvotina britského autora a letos ji následovalo pokračování.
Prošla jsem vaše přečtené a Panda a dráček??? James Norbury (ona tedy panda moc šelma není...)
Je to Panda a dráček. A k té šelmě, ačkoliv se živí téměř výhradně rostlinnou stravou taxonomické zařazení je medvědovití, čili šelmy.
Text příspěvku byl upraven 18.12.23 v 18:43
Vložit příspěvek