Poznej knihu podle tří indícií
To bude asi
http://www.databazeknih.cz/knihy/nocni-klub-nocni-klub-1-dil-1057
Podle komentářů to bude asi docela vtipné. :-)
a je, nespočítám kolikrát jsem nahlas vybuchla smíchy, a jo nezačínat pokud hned po ruce zároveň i druhý díl, přímo navazuje.
Kniha jednoho z nejslavnějších českých spisovatelů:
jeleni - pejsky - 90 - stan - Jiří (nikdy Jirka!)
Měl jsem na mysli logicky spíš první díl, tedy Pod junáckou vlajkou, ale na Devadesátku pokračuje sedí indicie samozřejmě taky.
K tvému dotazu: šéf oddílu Tapin psal občas klukům taková písemná shrnutí jejich práce, kterým kluci začali říkat "Tapinovy dopejsky", což se postupně zkrátilo na "pejsky". Je to jeden z těch bezvýznamných detailů, které člověku občas utkví v paměti, i když zbytek knihy skoro zapomněl.
Jsi na řadě.
nádražní úschovna - deníčky - slovní hříčka v názvu - fiktivní, často nemocný přítel
Text příspěvku byl upraven 15.03.17 v 22:09
Chtěla jsem dát Jak je důležité míti Filipa na základě této hádanky, ale teď to vypadá, že už to nebude třeba.
Text příspěvku byl upraven 15.03.17 v 22:15
Tak teď nevím, co mám napsat. Asi: Lituji, ale opravdu už to nedávej, je to Jak je důležité míti Filipa - budeš muset zadat něco jiného. Gratuluji a předávám.
Anasa: Mně totiž ty "deníčky" vůbec nedošly - mezi písemnostmi jsem se výhradně soustřeďila na objemný román chůvy Prismové v zaměněné cestovní brašně...
bamba: Tys myslela Zelená kobyla (Marcel Aymé)? Pokud ano a je to správně, je další zadání tvoje (jinak bych na to nepřišla) ... už dlouho jsi nás ničím nepotrápila :-)
nie som si istá, že to Woodward odklepne. No ja som nikoho netrápila najmä preto, že občas bol niekto rýchlejší, väčšinou som nevedela o čom to je a sem tam pracujem.
No jo, že jsem se do toho hrnula - chtěla jsem "pomoct" (ty vždycky naznačíš ale nedokončíš celou odpověď, co potom s tím), tak teď budu spíš doufat, že je "moje" odpověď špatně.
ja by som to kľudne prenechala soukromej - nádherne sa to skloňuje.Ja si zase niekedy nabudúce niečo urvem.Urvi et orvi.
Oj, tak navážu na to bambino (?) pěkné "latinské" úsloví, nad nímž mi hned vytanula jedna skvělá, ale málo známá kniha současného autora, tak jí pomůžeme (kniha má pro katolické kruhy docela burcující název):
vražda papežovy milenky - mladý jezuita - malířka na sklo
Vložit příspěvek