Poznej knihu podle tří indícií
Tak ještě jednou - i v téhle knížce jsou oba. Já ji mám doma dvakrát - jednou v souboru Twainových povídek, jednou vydanou samostatně.
Tak to zkusím já, je to http://www.databazeknih.cz/knihy/tom-sawyer-detektivem-92195?
Podotýkám, že tahle knížka se mi fakt nelíbila.
Je to ona, nevím v kolika jsi ji četl, já bych ji doporučil - já zase neměl od Twaina rád např. Případ nehodného chlapečka.
Předávám slovo.
No, já ji četla asi v 15, ale Mark Twain zrovna nepatří mezi mé oblíbence všeobecně.
HÁDANKA
beze strachu - zamilovaná - pokus o zabití
Tak přidáme.
beze strachu - zamilovaná - pokus o zabití - nepřítel - vražda kamarádky
Tak konkretizujeme: beze strachu ( nám připomíná název série) - zamilovaná - pokus o zabití - nepřítel - vražda kamarádky ( nás má navést na díl série)
Neohrožená: Žár
Rovnou přiznávám, že to neznám, ale vyšel jsem z první indicie.
dodávka elektrického proudu obnovena a tak můžeme hádat:
dopis bez adresy - poraněný kotník - předání řemesla synovi
milostný dopis bez adresy - rusálčin poraněný kotník - předání řemesla synovi, který s tím však má morální problém
Mě hned napadla pošťácká pohádka, ale vlastně s ostatními indiciemi by to mohlo všechno být součástí hned tří roztomilých příběhů z Devatera pohádek Karla Čapka.
Tak tedy doufám, že je to jen doplnění, a zadávám:
koupě kostela - dva kufry peněz - rybářská bouda
Text příspěvku byl upraven 23.06.17 v 21:43
koupě kostela - dva kufry peněz - rybářská bouda - Švédsko - bohoslužby nově vzniklé církve připomínají spíš flám
Asi Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) - nečetla jsem a podle komentářů jsem asi o nic nepřišla, Vám se asi taky moc nelíbila?
Vložit příspěvek