Poznej knihu podle tří indícií
Přijde mi, že by to mohly být stovky knih. A to jsem se zamýšlela nad pouhými stovkami! Majetek jako motiv vraždy bývá ve starších detektivkách obvyklý. Tak jsem sáhla po detektivkách a zkusím svou oblíbenou A. Ch. Mrtvá v knihovně.
Není to detektivka.
zálusk na židovský majetek - sadistická léčka planých slibů - zachování důstojnosti
Bude to zapeklité, přátelé, ale kniha je to velmi známá:
West Yorkshire – Kolín – Austrálie
Ó ne, beletrie jak vyšitá. Hledejte město v hrabství West Yorkshire, vesničku v okrese Kolín...
Opravdu jsem nenašla Dolní Bukvičky, ale protože mi pořád straší v hlavě a další dvě místa jsem propojila, tak navrhuji Klapzubovu jedenáctku.
Máš to správně, tým z Dolních Bukviček u Kouřimi, který porazil mj. FC Huddersfield a tým Austrálie...
Anasa je na tahu.
No, byla to jedna z prvních věcí, která mne napadla, ale Dolní Bukvičky a Kolín jsem nespojila. I když chápu, že od Tebe lehké věci nejdou. Možná bude lehčí má hádanka:
ucho - koruna - admirál
Hledám, hledám, a tohle vypadá docela slibně:
Pes Jejího Veličenstva a jeho mise
David Michie
Pes Jejího Veličenstva, tedy královnin corgi Nelson, kterému padá ucho dolů, je správně. :)
(smrtící) železný stisk - hašení (nikoli požáru) - bolestný návrat (do práce, od rodiny, relaps)
Text příspěvku byl upraven 08.07.17 v 12:39
Vložit příspěvek