Poznejte knihu podle první věty
Stres byl ještě na lůžku, a tu se mu najednou zdálo, že zaslechl bouchání na dveře: buch, buch, buch.
Jako odměna za dlouhé čekání bude první věta hned půlka básničky:
Zápalek měl rád Sirku,
líbila se mu hned,
když viděl, jak je štíhlá
a jak umí zahořet.
Mám dojem, že už jsem to někdy viděla, ale musela jsem si to najít:
Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy? - Tim Burton
'Náš příběh líčí, jakou moc má trpělivost ženy a čeho může dosáhnout odhodlanost muže.'
Předem se omlouvám, tohle bude asi náročnější, ale nemohu si pomoci, prostě mě ta věta dostala :-)
Zadání: Že mě žena podvádí, to jsem tušil už dávno.
Rovnou přidám malou bezvýznamnou nápovědu. Kniha byla před pár lety zfilmovaná maď... (ne, to už by bylo moc)
Koukám, že tak těžké jako některé jiné to nebylo:-) 'Miloval jsem svou ženu' se vždycky válí v knihobudce, kam občas chodím, zatím jsem to pokaždé nechala na svém místě, ale název se mi už vryl do paměti.
Text příspěvku byl upraven 24.06.23 v 16:32
Calypso: Já to rozečetla při čekání na zpožděný vlak - také z nabídky knihobudky...:-))
Patřil k tomu druhu mužů - víceméně nepřitažlivých, často plešatých, malých, obtloustlých a chytrých -, kteří nevysvětlitelně přitahují jisté krásné ženy.
Tak to jsem opravdu nečekal, vzhledem k tomu, že to tu má 12 hodnocení. Ale je fakt, že ta první věta se zaryje i když to člověk otevře v knihobudce.
Vidíte, a já si ji koupil v antikvariátu, protože si ji chci přečíst a nikde jsem na ni nenatrefil.
Text příspěvku byl upraven 24.06.23 v 17:31
Manželka plešatého, malého, obtloustlého a chytrého má aféru s řemeslníkem v knize Solar - Ian McEwan.
''Pokořilo mě to, a přece to ve mně vzbuzuje pýchu, a třebaže jsem byl k této výsadě odsouzen opovrženíhodným způsobem, jímž došlo k mé záchraně, zmocňuje se mě bezmála pocit slasti, neboť co paměť lidská sahá, nenašla by se lidská bytost, která by ztroskotala na moři a na všemi opuštěné lodi se zachránila.''
Eco - Ostrov vcerejsiho dne
(Prvni veta vypada zajimave.)
Zadani (jde o povidku): "Ano, to jsem čekal, toho jsem se obával, muselo se to stát."
Hm, myslim, ze to moc nejde vygooglit.
Napoveda: jde o polskeho autora, kniha, ze ktere je tahle povidka, obsahuje 42 povidek a ma 154 stran. Nikdo ze zde bezne soutezicich knihu nema v prectenych.
A jeste druha veta: "Stařence bylo sto let - nebo možná jen osmdesát, to je jedno - nepatřila k lidem, kteří navzdory svému pokročilému věku mají dost síly a dobrého zdraví nejen k tomu, aby žili, ale navíc ještě k tomu, aby se upomínali o právo na život."
Dalsi napoveda: kniha ma v nazvu dve zvirata, spojku a osobni zajmeno. Hodnoceni na databazi ma pres 90 %.
(Priste budu lip vybirat)
Treti veta: "Zastavila se přímo přede mnou a byla opravdu slabá a nemocná, nemocná stářím a jistě ještě nějakou další chorobou, byla příliš slabá, než aby na mě mohla upřít rozhořčený nebo aspoň vyčítavý pohled."
Tak Nlua ještě může doplnit, o jako povídku se jedná. Koukám, že části díla z této knihy tu zatím ani nejsou zadány.
Jde o povídku V dopravním prostředku.
Původně jsem fakt chtěla dát Kohout, Lišák a já. Ale ta začíná: Kohout, Lišák a já jsme šli lesem.
Vložit příspěvek