Poznejte knihu podle první věty

Oko - Bernard Minier?
Vypadá dobře, snad to bude lepší než Noční film.
Žádné zadání není zbytečně dlouhé:-)

'V říjnu 1983 vyslalo Ohijské muzeum přírodní historie Američana jménem Ward Beach do Tanzánie, aby odtud přivezl zkamenělinu prehistorického ptáka.'
(povídka)

Dorazili jsme dneska ráno, ale přivítání se nevyvedlo, na pláži nebyl nikdo, jen hromady mrtvejch chlapů a hromady kousků těch chlapů, kousky tanků a zdemolovanejch náklaďáků.
(povídka)
Text příspěvku byl upraven 15.01.24 v 12:54

Vzápětí po krátkém, jako dětský vzdech lehounkém poledním oteplení se na horských svazích obrácených k slunci počasí nepostřehnutelně změnilo – od ledovců dýchl chlad, do soutěsek už začal padat brzký a náhlý soumrak, všude se vkrádal a přinášel studenou šeď nadcházející sněžné noci.

dam prve dve vety, pretoze je to este u nas nova kniha, malo citana, autorka ma malo knih, (ale dostala cenu Murasaki Sikibu) a je to tiez smutna tema, ktora je vysoko aktualna na celom svete
Jednoho dne koncem dubna jsem ve škole otevřel penál a mezi tužkami jsem objevil na několikrát složený papírek. A na něm bylo tenkým písmem, které vypadalo jako drobné rybí kosti, napsáno: Jsme kamarádi.

空
ano, je to pravda
a ... skusam, ci sa tu da zobrazit aj japonske pismo

Zajímavé je, že překladač ten znak překládá z japonštiny jako nebe (znak vypadá trošku jinak), z čínštiny jako nula a z korejštiny jako prázdný. Nevím sice, co z toho vyplývá, ale zaujalo mě to :-)
Jdu hledat další zadání.

Touha po naplnění osudu se naprosto nejsilněji projevuje v našem milostném životě.

Pod červenobílou markýzou u stánku jsme zůstali jen tři: Grady, já a kuchař.

'Ze zatažené únorové oblohy poletoval sníh a Nancy svým mustangem s bravurou vybírala zatáčky na vermontské silnici.'

jen típek: jestlipak to nebude ze série s Nancy Drew, kterou jsi zadávala v jiném vlákně; vždycky jsem si myslela, že je to americká detektivní série pro děti/dívky, ale hlavní hrdinka je evidentně starší...
Vložit příspěvek