Poznejte knihu podle první věty
Tak nápověda. Přidám druhou větu a pár informací.
Druhá věta:
Nemohli si prostě dovolit žádný delší styk s cizorodými nebo dokonce všetečnými živly, jak je tajemník s oblibou nazýval.
Originál je napsán anglicky.
Podle knihy byl natočen stejnojmenný český televizní film.
Napovím dál.
Jedná se o satiru.
Jeden ze dvou autorů, kteří knihu napsali, má syna, který je také úspěšným spisovatelem.
Mám to - Egyptologové?
Našla jsem podle otce a syna. Jinak jsem napřed měla dojem, že to bude sci-fi nebo něco o setkání s cizokrajným kmenem:-)
'Paříž, říjen 1931 - Včera přijel do Louveciennes bratranec Eduardo.'
(Reálný deník, nikoli fiktivní).
Zadání:
Myslím, že jsem nenáviděl doktora Fischera víc než všechny ostatní lidi, které jsem poznal, stejně jako jsem miloval jeho dceru víc než kteroukoli jinou ženu.
Ve skutečnosti jsem rád, že jste to tak rychle uhodla, můžu se těšit na další zadání.
Ono se to brzy zase zasekne:-)
Rovnou napovím, že tento spisovatel byl nazýván Grahamem Greenem Francie, ač tedy úplně nevím proč.
'Byla jednou jedna kmotřička, už je tomu dávno, a ta měla tři holčičky: první byla Mi, druhá Do, třetí La.'
ano, slape to :-)
zadanie:
Těžké časy nastaly Bernardovi Espinovi toho dne, kdy vzduch byl těžký jako litina a zpupné slunce nesnesitelně pálilo.
je to americky autor, zil (donedavna) 90 rokov a zaujimave je, ze je (mozno viac ako doma) velmi oblubeny v Nemecku a v Spanielsku najma kvoli sage o rodine Cole
Vložit příspěvek