Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Otočil jsem se, na komfortní zadní sedačce seděla pohodlně opřená naše nečekaná pasažérka, francouzskou hůl svírala v obou rukách.
(Selský baroko - Jiří Hájíček)
"Vypravuj mi ještě jednou, jak jste prvně hráli v parku ty šachy."
(J. L. Barnes - Odkaz Hawthornů)
Neznal ještě fenomén viny přeživších, ale mladý Walter jej dokázal předvídat a předem si připravoval argumenty, jak dojít vykoupení.
(Jonathan Freedland - Únik z Osvětimi: Opravdový příběh Rudolfa Vrby)
RÄDER ROLLEN FÜR DEN SIEG! hlásal jasně červený nápis na transparentu nad vchodem mnichovského hlavního nádraží.
(Leo Kessler - Operace Hess)
Druhý den ve škole jsem nečekala, až mě Jameson najde.
(J. L. Barnes - Odkaz Hawthornů)
Když usnu, což se mi nedaří - věčně nemůžu spát -, zdá se mi o něm.
(Léto s vůní čerstvého chleba - Jenny Colganová)
Tíha situace totiž ve skutečnosti dopadala nejvíc právě na ženy, které celý dlouhý den neměly kouska soukromí a nemohly si jedna od druhé odpočinout: musely sdílet kuchyň i prádelnu.
(Sofía Segovia - Šepot včel)
Na vysokú školu sme sa prihnali ako veľká voda.
(Peter Popluhár - Ako (ne)prežiť mladosť)
Andy byl velice hodný pes, který se rád učil a nenadělal větší škody v domácnosti.
(Jaroslav Morávek - Deník zvěrolékaře)
Mrzí mě tvá bolest.
(J. K. Rowling, S. Kloves - Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, úplný scénář)
Mizerné, pochmurné počasí vydrželo celý týden.
Chvíli mi trvalo než jsem jeho slova zpracoval. (BENTLEY - Melanie Moreland)
Dveře Pekárny v přístavu při otvírání zavrzaly; panty by potřebovaly namazat, proletělo jí hlavou.
František Smutný se překvapeně podíval na displej svého telefonu.
(V. Besó - Když jsme se potkali)
Ve vzedmutých a hřmotných vlnách se bránila panice, podařilo se jí nezmatkovat a nechat se vestou vynést vzhůru.
Tohle je určitě zvěřinec kde chovají laboratorní zvířata. (Klíč soudného dne - James Rollins)
Hlouček se rozestoupil, aby uvolnil cestu mužům v bílých pláštích s nosítky, a znovu se za nimi zavřel.
(A. Mornštajnová - Hana)
Před pěti tisíci lety tu stávalo město, s pyramidami ze zlata, vroubícími vltavské břehy. Michal Ajvaz - Návrat starého varana
Text příspěvku byl upraven 08.08.23 v 15:14
O padesát metrů dál přeskočil plot kolem parku další muž ve sportovní bundě a běžel k němu. (Klíč soudného dne - James Rollins)
Byla neděle a to znamenalo, že jsme s Chelsea měli rezervovaný pokoj ještě jeden den.
(P. Bloom - Moje (tak trochu) utajované dítě)
Kola Boeingu 737 s lehkým zhoupnutím dosedla na přistávací dráhu.
(Svítání nad savanou - Hana Hindráková)
Pak jsme si je přeříkávali a náramně se u toho bavili.
(Pavla Horáková, Alena Scheinostová & Zuzana Dostálová - Johana)
Vložit příspěvek