Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Za tři týdny od přistání byl Jitřní poutník opět vytažen z Úzkého Přístavu.
(C. S. Lewis - Plavba Jitřního poutníka)
Robyn rychle pochopila, že Lexini rodiče jsou ten typ lidí, o kterých se mluví jen šeptem.
(Lucy Clarke - Rozlučka na ostrově)
Uhnul jsem dalšímu bodnutí a současně konečně dostal pod kontrolu ubru.
( Legie: Aga - František Kotleta)
Vítr neustával, ale každý den slábl, až se nakonec z vln staly jen vlnky a loď klouzala hodinu za hodinou po hladině tak klidné, jako by plula po jezeře.
(C. S. Lewis - Plavba Jitřního poutníka)
Mít třicet bratrů a být jediná mladá samice v rodině ,to jí muselo dát dost zabrat.
(Legie : Aga - František Kotleta)
A právě po tomto druhu uznání prahl i Kim Čong-il.
(Paul Fischer - Kim Čong-il uvádí)
Blížila jsem se k propasti -špatně jsem odhadla strategii. (Trůn slunečního boha - P.L.O'Neil)
Text příspěvku byl upraven 25.11.23 v 21:54
No tak, Poleová, mluv," sykl Scrubb.
(C. S. Lewis - Letopisy Narnie: Stříbrná židle)
"Jako na zavolanou," řekla Mina, když seskočila z posledního schodu a uviděla Johannese, jak jako každé ráno nosí dříví do chaty.
(Chata ve Švýcarsku - Julie Caplinová)
Paní Tajunu stékaly po očích černé oční stíny.
(Trůn slunečního boha - Patricia L.O´ Neill)
"To je snad nejdelší kus sýra, jaký jsem kdy viděla."
(Chata ve Švýcarsku - Julie Caplinová)
Nerada bych, aby to vyznělo, že mě tahle osoba nějak nudí nebo co, ale Lindin příběh je celkem, jak to říct, no... ordinérní.
(Nicole Škorpilová - Syndrom neklidných duší)
Mezi hustými hebkými plátky každého růžového květu žili drobouncí, štírkům podobní pavoučkové, kteří se rozutekli na všechny strany, jakmile je někdo vyrušil.
(Gerald Durrell - O mé rodině a jiné zvířeně)
Cínový džíp jsem našel v krabici od cukroví spolu se dvěma černobílými fotografiemi.
(Malý dům - Kjóko Nakadžimová)
K hmoždíři můžete napsat vzkaz: Ať vás ten společný život nerozdrtí, k turistickým známkám stačí vymyslet text: Na hrady, zámky, věže či do zahrad - jdi s tím, koho máš rád.
(Lucie Macháčková - Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala)
Pongsuk i já jsme si na cestu zabalili šaty do nylonových pytlů a otec koupil lístky na jeden z vlaků, který vezl celé provincie na jih ve snaze nalézt něco k jídlu.
(Joseph Kim, Stephan Talty - Pod stejným nebem)
To jsou ty malé poměry.
(Karel Čapek, Josef Čapek - Adam stvořitel)
A pak jsem se přímo pásl očima na neuvěřitelném množství tvorů, které jsem dosud ani neznal.
(Gerald Durrell - Ptáci, zvířata a moji příbuzní)
Druhý den se Avrum a Icek vydali lovit ptáky prakem.
(Běž, chlapče, běž - Uri Orlev)
Při oblevě se pražské ulice naplnily žlutavou zimní mlhou a den nevybředl z přítmí.
(Na Vánoce dlouhý noce: U panny Marie sněžné - Josef Knap)
"Brzo se s nimi spřátelíš, potom je můžeš brát s sebou na pastvu," řekla mu, než odešla.
(Běž, chlapče, běž - Uri Orlev)
Vložit příspěvek