Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Svetlo sa lialo z vysokého úzkeho priechodu pretínajúceho stenu.
(A. a B. Strugackovci - Stalker)
Ve Vortolu jsme se zdrželi ještě několik dalších dní, než se Vargas rozhodl naložit Erna na vůz a bezpečně ho přepravit ke skáře.
(P. Stehlíková - Faja)
Jeden muž prodával výkřiky a slova a vynášelo mu to, ačkoli narazil i na moře lidí, kteří smlouvali o ceně a požadovali slevu.
Julio Cortázar - Povídka bez mravního ponaučení (z knihy Příběhy o kronopech a fámech)
Když dorazil Calumův třetí jezevec, padlo na mě zlověstné tušení nevyhnutelného.
(James Herriot - Zvěrolékař a jeho přátelé)
„Od každýho, koho jsem včera večer podmáznul."
(Sandra Brown - Ostý střih)
Vždycky tam je napsáno na kusu papíru velkým písmem: PROŠEL JSEM VÁM, KAMARÁDI! PEPA HASIL.
(Návrat Krále Šumavy - David Jan Žák)
Mohol mať od šesťdesiat do sedemdesiat rokov.
(Agatha Christie - Vražda v Orient exprese)
Text příspěvku byl upraven 06.02.23 v 14:17
Několik koní s prohnutými hřbety stálo po straně v přístřešku z nahromaděných kmenů a prken a věšelo hlavy k zemi.
(James Rollins- Poslední orákulum)
Generál Walter Dornberger objasnil, že už v roce 1939 bylo konečným cílem centra v Peenemünde zkonstruovat raketu s dlouhým doletem, která by byla schopna udeřit na New York a další cíle na východním pobřeží Spojených států.
(Joseph P. Farrell - SS Bratrstvo zvonu)
Mala peknú tvár cudzinky, alabastrovú pleť, veľké hnedé oči a havranie vlasy.(Agatha Christie - Vražda v Orient exprese)
Painter si všiml,že otevřené okno prohlížeče v horním rohu obrazovky obsahuje nápis:MEZINÁRODNÍ ÚŘAD PRO ATOMOVOU ENERGII.
(James Rollins - Poslední orákulum)
Napůl ztracená v myšlenkách o zvláštní bytosti uvězněné v černosklenitovém dole jsem nechápavě sledovala půlhlavého muže, za jehož zády se ze tmy vynořili další dva.
(P. Stehlíková - Faja)
Říkali nám aigyptoi, z čehož se později vyvinulo anglické označení gypsy.
(J Rollins-Poslední orákulum)
Šedivá silnice jako by se táhla donekončena.
(S. Brahmachari - Už zase létám)
"A bez znalosti primární příčiny..."Lisa si zkřížila ruce na břiše stejně jako Kat, "Její tělo postupně selhává".
(J. Rollins - Poslední orákulum)
Když došli blíž, Agnes postavila bečící jehňátko na zem a to odskotačilo směrem k zahradě.
(S. Brahmachari - Už zase létám)
Keď som mal tri roky, dostal som atlas sveta, čo viedlo k tomu, že som o pár rokov neskôr dostal maláriu, asi dvadsaťkrát som sa otrávil jedlom a neraz som skončil v beznádejných situáciách na pokraji síl.
(PPPiter - Kde všade som (ne)zomrel)
Plukovník Arbuthnot sa obrátil k Poirotovi.
(Agatha Christie - Vražda v Orient exprese)
Dnes jsem se vydal na každodenní procházku při 52 stupních pod nulou.
(R. E. Byrd - Sám a sám)
Věděl že zamířil dobře -jednalo se o ránu z milosti přímo do týla.
(J.Rollins - Poslední orakulum)
Kári se vzpamatoval a uvědomil si, že bloumá mezi pobíhajícím služebnictvem a strážemi.
(A. S. Magnason - Truhla času)
Petra ukázala všem, celému lyžařskému světu, že i holka z malé federace a malé země může dosáhnout svého velkého sportovního snu.
(Petra Vlhová - Moje cesta na vrchol)
"Kdo byla první nevěsta, která do tohohle domu přišla, kapitáne Jime?" zeptala se Anna, když se po večeři usadili ke krbu.
(L. M. Montgomery - Annin vysněný domov)
Text příspěvku byl upraven 13.02.23 v 08:07
Vložit příspěvek