Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Když proud vynesl Rolvaag ze závětří ledového ostrova,zmocnil se ho vítr a zatáhl ho brutálně do bouře. (Ledová bariéra - Douglas Preston,Lincoln Child)
Sama Stacie šla za anděla, v stříbřitých minišatech se špagetovými ramínky, s třpytivými křídly, síťovými punčochami a svatozáří na čelence.
(Celeste Ng - Ohníčky všude kolem)
Jiří Adam z Dobronína horlivě souhlasil,i když mu v očích hrály veselé ohníčky.
(Velhartické pastorále, Vražda v lázních - Vlastimil Vondruška)
Ale nyní mu tato mlha, plazící se nad rozbouřeným mořem, její tmavé chuchvalce, které se neustále svíjely, plazily, rozlézaly a znovu do sebe zaplétaly, připomínaly klubka zmijí...
(Čingiz Ajtmatov - Strakatý pes na břehu moře)
Chodil k plotu a díval se přes něj, jak v jeho zahradě pobíhají zdivočelé děti.
(Až uvidíš moře - Scarlett Wilková)
V šenku U Svatého Kryštofa si bakalář Petr pronajal nejlepší komnatu s výhledem na rynek.
(Velhartické pastorále, Vražda v lázních - Vlastimil Vondruška)
Jediné, co si pamatovala, bylo, že obvykle takové knížky nečte, ale že tahle mu pomohla na chvíli utéct z jeho vlastního nepěkného světa.
(Sara Nisha Adams - Knihovna malých zázraků)
Poprvé si lokla brčkem žluté limonády, kterou jí kluk se zlatými vlasy přinesl, rozkašlala se a cítila se trapně.
Volnou rukou jsem se rychle snažila uvolnit druhou smyčku.
(Michelle Knight, Michelle Burford - Najděte mě)
Tentokrát Jiří Adam nespěchal s odchodem z hodovní síně. (Velhartické pastorále,Vražda v lázních -Vlastimil Vondruška)
„Jsem ráda, že jsi tady,“ řekla jí následujícího rána Amélie, když si spolu ve velké kuchyni, schované pěkně za jídelnou, dávaly kávu.
(Julie Caplin - Chata ve Švýcarsku)
Vešla do dveří a její otec vzápětí řekl:" Mám pro tebe překvapení."
Lenochod leze po dvoře a z packy si už po šedesáté třetí sundal obvaz.
(Markéta Pilátová - Žluté oči vedou domů)
Tělo ještě neztuhlo tolik,aby nedokázal prsty rozevřít.(Velhartické pastorále, Vražda v lázních -Vlastimil Vondruška)
Já tu jsem jen lázeňský host.
( Velhartické pastorále,Vražda v lázních - Vlastimil Vodruška)
Pánův nepokoj načas polevil, později sice propukl znova, ale to bylo pro něco jiného.
(Emily Brontë - Na Větrné hůrce)
Ovšem tenkrát mě kladné vlastnosti nezajímaly,zajímala mě jen prsa, a ona mi tím pádem byla na nic.
(Všechny moje lásky - Nick Hornby)
"Protože jsme z hor, my nejsme od moře."
Faktická informace, v této zemi je přes tři miliony mužů kteří se v životě vyspali s deseti či více ženami.
(Všechny moje lásky - Nick Hornby)
Teď se ta stará žena v černých šatech svižně postavila, až jí obklady spadly, a vrhla se na muže, který Sotiriu doprovázel.
Vložit příspěvek