Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Vykláněl jsem se z okna ve čtvrtém patře bylo to fakt docela vysoko.
(Chelsea ,hotel hrůzy -
Dee Dee Ramone)
Budou Cecile brát jako další dítě na odpoledním čaji, anebo jako kuriozitu na výstavě?
(Helen A. Rosburg - Vábení pouště)
Uběhl sotva okamžik, když se přes oblohu přehnaly černé mraky a zem bičovaly ledové jehličky vody.
(Vánoční případ - Jitka Ludvíková)
"Nemůžeš česnek" připomněla svému muži a odložila knížku na poličku.
(Trojhra - Blanka Hošková)
Na úzké plošině postávalo velké množství lidí a každý z nich byl nějak divný.
(Calliope Glass - Addamsova rodina)
V týdnu, který je dělil od odletu na Arrakis a kdy veškerý ten závěrečný shon dosáhl již téměř nesnesitelného stupně, přišla Paulovu matku navštívit jedna stařena.
(Frank Herbert - Duna)
Když přestal kopat nohama, setrvačník ještě chvíli pracoval za něj, a pak se masořezka konečně zadrhla.
(Zasvěcení temnotou - Petr Stančík)
O schopnost běhat jsem přišla, když mi podvázali chodidla, ale i kdybych mohla, nebylo by vhodné, abych se chovala tak nevycválaně.
(Lisa See - Lotosový kruh paní Tchan)
V oné době začalo též rozlišování cizích a v cizině narozených Němců od Němců domácích, kteří jako zdomácnělí "Tutschin" (Deutsche) měli k zemi vztah vřelých patriotů.
(Češi v německém objetí: Kapitoly ze společných dějin - Jiří Otter)
Přesně po třetím zazvonění domovního zvonku otráveně práskla mobilem na gauč a do náručí sevřela svoji roztomilou čivavu v červené háčkované pláštěnce, aby se načesanou psí srstí zahřívaná ve svém odhaleném dekoltu velmi ostrým dráždivým krokem vydala otevřít.
(Vánoční případ - Jitka Ludvíková)
Mati přitiskl ucho ke dveřím a napjatě poslouchal.
(Ronit Matalon - A nevěsta zavřela dveře)
V domě bylo ticho.
(Jeanette Winterson - Na světě nejsou jen pomeranče)
Kdybych ten zápisník někomu předal, nebo ho prostě jen vrátil Rjúkovi, tak na všechno zapomenu...
(Cugumi Óba - Death Note: povídky)
Text příspěvku byl upraven 14.01.25 v 11:09
Tu noc jsme se na školním dvorku choulili k sobě s dalšími lidmi, kteří přišli o svůj domov, abychom se chránili před větrem, podělili se o trochu vařené rýže smíchané s hlínou a potřísněné krví.
(Nguyễn Phan Quế Mai - Hory zpívají)
Zaplatila jsem za čokoládu a Connor mi dal přístupová data na jeden z počítačů v zadní části kavárny.
(Neopouštěj mě - Laura Kneidl)
Ještě jsem byl celý rozrušený, to jak jsem viděl tu rybu, a hrozně mi dodalo to náčiní, a nemohl jsem je poslouchat.
(Ernest Hemingway - Mít a nemít)
Ve jménu kultury, ve jménu křesťanství a lidstva se musíme osvobodit od Mloků.
(Válka s Mloky - Karel Čapek)
Kličkujeme v Mořejčině člunu skrz Ostrovstroví a pak se řítíme přes Bezedný oceán.
(Jenny McLachlan - Neskutečný svět)
Už prostě neví, co po něm Marta chce.
(Petra Soukupová - Marta děti nechce)
„Na mě to nesváděj,“ vyštěkla a o kousek ustoupila.
(Triona Walsh - Sněhová bouře)
Vložit příspěvek