Rád čtu, ale teď si chci povidat
V praci mam všechno hotovy a knizku sem nechala doma. Pojdte někdo jen tak pokecat jak de život:)
Skeeve: S těmi hrami, tipovačkami a šibenicemi naprosto sdílím tvůj názor. Když tu byla jedna, tak mi to přišlo zajímavé. Teď člověk zabrousí do diskuze pro trochu rozptýlení a zajímavý názor... a nenalézá :-) Nicméně abych (zase) jen nekřivdila a nekritizovala, myslím, že jsem tu zahlédla nějakou diskuzi ve smyslu filozofování pod starým mohutným dubem nebo tak něco, což by mohlo připomínat nightkybirdovu hospůdku.
RA-dushe: Touha povídat si přetrvává nebo je nenávratně v háji? U mě to tak bývá.. :-))
Knihomolovi očividně dlouhé čtení nedělá dobře a taky by si radši povídal..
To Skeeve: Jako jedna z mála z hrajících jsem nemohla odolat a připojit se se svým názorem. Vidíš, to moc pesimisticky Skeeve, koneckonců už tu myslím byl i návrh na zrušení Diskuze jako takové a neuspěl jako většina díkybohu.
Takže si nemyslím, že to tu kvůli všem těm hrám umře. Umřít to může pouze pokud to lidi umřít nechají.-)
Skeeve - zlatá slova, navíc to vesměs není ani tak o přečtených knihách a jejich autorech, jako spíš o schopnosti "gůglit". Každopádně, kdybych teď jako nový čtenář, do DK nakoukl, usoudil bych, že jsem se ocitl v nějakém obskurním hádankářském klubu a rychle bych zmizel.
Ale pokud vám vadí, že se tu hrají hry a že je tu málo diskuzí o knihách, proč to nezkusíte změnit? Vždyť i teď diskutujete o hrách a ne o literatuře. Já ty hry hraju a jsem ráda, že to tu jde. Chápu, že se to ne každému líbí, ale vždyť vás do toho nikdo nenutí. Naopak - jsem přesvědčená, že pokud přinesete nějakou novou zajímavou diskuzi o knihách, tak se řada hádankářů ráda připojí. Neberte to nějak zle. Spíš jsem zvědavá, proč si lidé stěžují místo konají :-)
A praktický návrh na změnu - možná můžete zkusit tvůrce webu přesvědčit, aby hrací vlákna měla vlastní sekci, která by se nemotala s diskuzí. Jen nevím, kdo bude posuzovat, zda se správně uplatňují nějaká pomyslná pravidla. A hádám, že stejným způsobem pak budete remcat nad dalšími vlákny, kde se podle vás bude málo diskutovat, třeba čtenářská výzva... :-)
To Skeeve....testerovy diskuzní vlákna typu "Moje růžky", "Nezaviruje čtenáři četba mozek?" nebo ostatní kde jen plká "oh, ti mladí jsou naprosto zbyteční a hloupí. Chybí jim víra..." ......cítím se poučen a nasměrován k intelektuálnímu upgradu. Vztahy mezi lidmi na DK se viditelně zlepšují a jsou mezi sebou přátelštější a komunikativnější a rádi druhým poradí. Je to tím že diskutéři zvyšují svůj komunikační potenciál četbou kvalitních knih a jsou vybavení vlastními dlouholetými životními zkušenostmi. Pseudointelektuálům zde pšenka nekvete. Co tak diskutovat o právě probíhající migraci žabiček přes vozovky z polí, luk a hájů do rybníků za účelem zachování potomstva? Zachraňme život na planetě !!! Nenechme žabičky rozjíždět auty na placky, přenášejme je přes cesty! Převeďme své vyčtené znalosti do praxe. I proto také čteme. My nekecáme, jen nečteme, ale i něco užitečného děláme.
Lectore, děkuji za přenesení nápadu do sousedního vlákna. Jestli to vyjde a moje "řeči" tak alespoň k něčemu budou, budu ráda :-)
Nedá mi to, ale musím ještě jednou reagovat. Jak jsem psala výše, já plně chápu, že někdo ty hry nemusí a rozhodně to neodsuzuji. A ano, může to v diskuzích otravovat. Ale musím říct, že mně osobně třeba ta zmíněná Knižní asociace (ale i jiné hry) celkem dost přinesla. Já totiž každý ten link rozkliknu a řadu z těch knih jsem si naplánovala přečíst nebo už přečetla. A to mi přijde jako dobrý přínos. Takže jediné, co bych chtěla, je, aby se tu proti těm hrám tolik nebrojilo. Mají své plus, i když asi ne pro každého. A hráči nejsou hlupáci, co neumí diskutovat - prostě je, resp. mně (abych mluvila jen za sebe), hraní baví.
No jo, to je asi pravda. Ale trochu mě mrzí ten "úpadek sociální komunity". Myslím, že to není první vlákno, kde se daná věc rozebírá, takže se ve mně ta podrážděnost trochu nashromáždila a jako hráčka to zřejmě beru moc osobně. Omlouvám se, nechtěla jsem se nikoho dotknout. Jen myslím, že je třeba si uvědomit, že nedostatek diskuzí o knihách není jen o hrách. To, že nebudou hry (nebo nebudou tak vidět), neznamená, že automaticky vzniknou jiné diskuze. To přece můžete ovlivnit vy všichni už teď.
ad denib a ad málo diskuzí o knihách a proč to nezkusíme změnit - to je docela neoprávněná výtka :-) Jednak se o to občas někdo pokouší, ale ne vždy se někdo chytne. A když by se potenciálně někdo chytnul, tak ten příspěvek už nedohledá, protože je za a) v diskuzích bordel a za b) je utopen ve hrách a tomu podobném. (Tím teď myslím na hlavním výpisu diskuzí.)
Proti hře jako takové taky nic nemám, občas jsem se i zapojila, ale čeho je moc, toho je příliš a jak zaznělo výše, když pak člověk nahlédne do diskuze, tak má jen výpis odkazů a názvů knih.
Každopádně si nemyslím, že je potřeba se tady o těch hrách hádat :-) Kdo je chce hrát, ať je hraje, obohacují-li uživatele, pak je to jenom dobře a já můžu doufat, že se to tady trochu rozčlení a uspořádá a tak.. :-)
A jinak - taky jste někdo dnes tak úžasně zmoknul jako já? :-) Být trochu víc šťastlivec, tak jsem mohla dostat i kroupou po hlavě :-))
Text příspěvku byl upraven 04.04.17 v 17:53
Skeeve: No, pořád mám s tím, co píšeš problém. Pojďme se shodnout, že se neshodneme :-) To snad nemusí být katastrofa ... :-)
knedlík: chápu a akceptuji :-)
Já naštěstí nezmokla, protože jsem se všude přesouvala autem :-)
denib: Nuda! :-D Taky se mi dnes pár řidičů tiše a skoroskrytě posmívalo :-D Ale když člověk ví, že na něj doma čeká teplá sprcha a dobrý kafe, tak si to moknutí místy i užívá :-))
Jelikož se mi ještě hojí kotník, který jsem si před časem zlomila, tak jsem za tu nudu ráda :-) Ale se sprchou naprosto souhlasím ... nejvíc si jí člověk užije, když mu je alespoň trochu zima. A po sprše zabalit do deky a knížku do ruky :-)
To já už se zas blížím stavu, kdy si můžu dovolit vzít do ruky tak akorát učebnici :-) Ale stejně teď po očku mžourám do Pratchetta.. No, vlastně je to deštivé počasí úplně super :-))
Vložit příspěvek