Recitační soutěž
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli byste mi někdo nedoporučil nějakou báseň nebo kratší text na recitační soutěž. Projev by měl trvat cca minutu.
a čo takto vek recitujúceho ? Pretože to môže byť od Hrubína, cez Wolkra....až niekde u zemanových eposov.
Text příspěvku byl upraven 29.11.16 v 18:17
http://www.databazeknih.cz/diskuze/volna-diskuze-5/pod-kvety-skoricovniku-1154/str-7#new
Text příspěvku byl upraven 29.11.16 v 20:16
bamba: je mi patnáct
R.E.M. : děkuji, pod květy skoricovniku jsem si prošla, ale bohužel básně, co mě zaujaly, nesplňovaly časové požadavky
Text příspěvku byl upraven 29.11.16 v 20:54
Annaslov: chtěla jsem dopsat do příspěvku, že "skořicovník" by mohl být inspirací, po které sbírce sáhnout. V každé sbírce jsou i delší básně.
Nedopsala, protože mi začala stávkovat virtuální klávesnice.
Co třeba něco od J. Skácela nebo Josefa Topola? Bohužel nemůžu doporučit konkrétní báseň, když ani jednu sbírku nemám k dispozici doma.
Já mám hrozně ráda Oněgina... Ale ne Dopis Taťáně, nebo Oněginovi (i když nic proti), nejvíc miluju líčení cesty do Moskvy :-)
Snad jednou díky vzdělanosti,
až povolí ji ruský svět
(počítám na to ze skromnosti
filozoficky pět set let),
i v cestách dočkáme se změny,
nadejde rozvoj netušený:
silnice po Rusi sem tam
se vzmáchnou ke všem končinám,
přes naše řeky mosty sklenou
se kovovými deskami,
prokopem hory; vodami
povedem směle chodbu zděnou
a bude v zájmu národa
co stanice, to hospoda.
Teď naše cesty chátrajíce
pozvolna hnijou, mosty též.
A ve stanicích pro štěnice
zamhouřit oka nemůžeš.
My před touhle volbou stojíme každý rok, teď už si dcera naštěstí vybírá sama a většinou uspěje , takže:
Jiří Žáček Písnička o škaredých holkách, ale jak Žáček, tak M.Kratochvíl je poněkud profláklý :-)
ze starších Wolker( Poštovní schránka..), Seifert( Vějíř, Hora Říp), V. Nezval- Manon Lescaut.- s tím se umístila minulý rok, archaické, ale stále skvělé
Václav Hrabě - tam by se určitě taky dalo něco najít, i když píše především z pohledu muže,
Jiří Skácel, nebo třeba úplně z jiného soudku Egon Bondy, Karel Kryl, Ivan Martin Jirous ( magor)
ze zahraničních Ferlinghetti - Svět je báječné místo pro život, nebo třeba Jacques Prévert - Líbej mě nebo jiné, Puškin..
Nebo třeba recitovala i text písně Visockij Nohavica- Pravda a lež. Čim dál víc ale teď na recitačních soutěžích boduje próza , třeba My děti ze stanice zoo, Harry Potter..tady je výběr už opravdu neomezený..
Text příspěvku byl upraven 02.12.16 v 08:04
Ahoj, ráda bych se zeptala, jesti by tu nebyla nějaká dobrá duše, která by mi poradila vhodný text na recitační soutěž (nejlépe prózu) pro 4 kategorii.... 8./9. ročník
Předem moc děkuji
Text příspěvku byl upraven 01.02.17 v 21:02
Můžu ti poslat úryvek který jsem recitovala já v 9. ročníku z knihy Divergentczech, záleží na tom jak dlouhý má text být
@Jakahol to by jsi byla moc hodná, děkuju
ostatním taky moc děkuji, podívám se....
ahoj sice nemám text ale nemohl by mi někdo poradit jsem v 8. třídě a hodila by se mi nějaká proza nebo basen to je vlastně jedno, stačí nějaký pěkný text co njevíc příme řeči může být i vtipný i smutný to je jedno. děkuji
koka - zní to zajímavě ale knihu se mi moc nechce kupovat kvůli jednomu krátkému textu.
ale děkuji
Vložit příspěvek