...třeba někoho zaujme v literatuře
Ad Encyklopedie o budoucích Zpřítomnělých
Někdy je realita šílenější než jakákoliv filmová fikce. V Amazonii jsem se před časem setkal s vůdcem velké indiánské vzpoury proti těžařům v Madre Dios a zároveň (velmi pravděpodobně) vrahem tří turistů a německého novináře Brugera, Tatunca Narou. Tenhle chlápek tvrdí, že se jeho kmen smísil nejenom s šestiprstými humanoidy, ale i s vojáky wehrmachtu, kteří sem připluli po porážce v roce 1945 a dodnes přežívají v podzemních městech.
VAS
Text příspěvku byl upraven 02.08.21 v 16:58
Ad Encyklopedie o budoucích Zpřítomnělých
Na vysvětlenou, svůj příspěvek píšu po několika panácích, kterými jsem zapil léky a pitoreskní procházce po lázeňské kolonádě. VAS
Pokud jste si všimli, tak jedna z těch zpřítomnělých zas tak moc z minulosti nebyla...
Mě v novinkách celkem zaujalo Spící město, i když tu nemá moc dobré hodnocení ...
Cítím to úplně stejně, když vyhrabu z jámy zapomnění nějaký starší knižní klenot, o kterém jsem doposud nevěděl.
vas: Mohl byste prosím upřesnit, v které oblasti se mají nacházet ta podzemní města? :-)
V oblasti horního Purusu (řeka Rio Purus) v brazilském státě Amazonas má ležet nejslavnější z měst - Akakor. Někde na internetu se potuluje i český překlad Kroniky Akakoru od chudáka novináře Bruggera, který byl zastřelen v Riu. Nejzajímavější se nicméně jeví bílá svatyně Salazare na horní Padauari, kde mají mít mimozemské entity svou základnu. Je to všechno šílené, ale také šíleně zajímavé.
P. S. Přímo v Manuasu jsem cca před dvaceti lety potkal prastarého nácka i s haknkrojcem v klopě, kterého místní uctivě zdravili.
Text příspěvku byl upraven 02.08.21 v 21:29
Pro Eicherika:
http://www.eccentricclub.cz/2017/11/tatunca-nara-amazonska-legenda-pabitel-a-tak-trochu-mozna-i-vrah/
Ad encyklopedie:
Takový pochybný pokus o humor mi přijde nepochopitelný. A to její "chi, chi, chi". Vždyť se směje s odpuštěním jako pochva.
Ad Ester Kočičková.
O sancta simplicitas! Doufám, že si takové porce zábavy budeme v tom našem europrostoru dopřávat stále častěji. Historik Kroutvor říká, že se nad Evropou vznáší pach kyselého zelí.
... tak ještě že tu máme talentované tvůrce, kteří nás vyzvednou do intelektuálních výšin...
I Když Ester má i světlé momenty, třeba jako zpěvačka není vůbec špatná. Mně ale stačí málo, protože má intelektuální kapacita není - kulantně řečeno - značná.
Text příspěvku byl upraven 05.08.21 v 11:05
Vložit příspěvek