...třeba někoho zaujme v literatuře
encyklopedie: Z knihobudky. Naše knihovna to nemá a nejlevnější kus z pražského antikvariátu je za 30,- Kč. :-)
Staré "omlazené" překlady se už tady řešili. A sice se už přestala veřejně řešit Omega, ale pořád to samý, teď máme 1400 (Nasenakladatelstvi), takže evidentně bude stále komu rozdávat ocenění :( Protože 1400 teď hazí jednu knihu za druhou :/
https://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/vydavaji-plagiaty-prekladu-anticenu-skripec-dobrovsky/r~2f6548321d5911ecbc3f0cc47ab5f122/
A reakce zrzavý kšiltovky je prostě dokonalá. Prostě: "Oj, kdyby jste nám to řekli, tak si dáme pozor, ať to nejde poznat." Nebo jako jak to hlava pomazaná myslela? Hmm...
:D
Text příspěvku byl upraven 28.09.21 v 19:40
Podle mne to nebude taková legrace jako originál, oni seveřani nejsou takoví rozjívenci jako Češi :-) ale trailer vypadá to hezky, rozhodně lepší než paskvily z hololesa. Až bude kde, s chutí se podívám...
Na jednom velkém webu je už napsaný titulek - Norové si natočili vlastní Tři oříšky pro Popelku. Okopírovali úplně všechno.
Text příspěvku byl upraven 01.10.21 v 10:32
encyklopedie: Hra na oliheň je prý dobrý seriál. Taky jsem uvažovala, že se na něj podívám.
encyklopedie: Četl jsem Tvůj komentář u knihy Kniha nevysvětlitelného. Chci si ji přečíst především právě kvůli té Měsíční šachtě. V knihovně samozřejmě není, tak se budu muset poohlédnout po antikvariátech. :-)
encyklopedie: Souhlasím. Jitro kouzelníků je naprosto zásadní kniha, včera jsem si ji šoupl do doporučených. :-)
encyklopedie: Tak pak napište komentář, ta kniha mne také velice zajímá a zapomněl jsem si ji objednat s "podzimním balíkem". Tak jestli si mám vzpomenout na vánoce... :)
Poslední měsíce přidávám knihy k seznamu "zajímavé - k přečtení" střídměji. Tentokrát udělám výjimku a Ledové peklo přihodím na čtecí kupku.
Vložit příspěvek