...třeba někoho zaujme v literatuře
Jsem příznivkyně sl. Marplové, ale zrovna Plavý kůň není úplně podle mého gusta ... I tak mám ale celý tento seriál a opakovaně koukám na všechny díly. Včetně Plavého koně :-) Stejně tak koukám na celého Poirota s Davidem Suchetem.
,,výživný " text pro mně znamená jako výživný pro mozek- zajímavý, dobré nápady, mohlo by mi to něco dát, jinak se také používá např. slovo oživit paměť qa nikoho neoživujeme nebo rozšířit znalosti apod.Tolik k předchozí diskuzi
encyklopedie: Ty to budeš vědět. Severský spisovatel. Snad švédský. Píše krimi nebo thrillery. Jméno něco jako Arnheim. Nemůžu to dohledat. Prosím o radu. :-)
Troja mě zajímá. Poslední roky jsem knižně, rozhlasově apod. zanedbávala téma Troja, i Starověké Řecko, o Římu ani nemluvím.
Tak jsem Masku smrti shlédla a je to fajn. Mám takové příběhy ráda a jako denib stejně tak Marplovou a Poirota - Davida Sucheta :-)
https://www.youtube.com/watch?v=koPy2jyVDFM
https://www.youtube.com/watch?v=GkR5in51t28&t=38s
Já zase shlédla Deset malých černoušků. Taky mi to připadalo fajn. V detailech se to od knížky liší, ale to je přirozené. Perfektně se tam stupňuje atmosféra strachu. Akorát jsem musela překousnout, že to jsou vojáčci a Vojákův ostrov, ale s tím se musí u této knížky počítat.
Souhlasím, film a kniha se vždycky budou lišit.
Teď koukám na seriál Wallander (2008), tam jsem ani všechno nečetla.
Tenhle sport už také dospěl do extrému. Tihle kostlivci na kolech opravdu hodně obětovali. Nepamatuji, že by ty odstupy byly tak těsné.
Já si teď letní večery zpříjemňuji opáčkem detektivní série Columbo. Tenhle expert na polapování padouchů nikdy neomrzí.
Zpočátku mi vadilo, že v Columbovi na začátku vykecali pachatele, ale hlavní postava má takové kouzlo, že jsem jim to detektivkové faux pas "odpustila". :)
R.E.M.: I kdyby to nevykecali, bylo by to jasné. Je to prostě ten, kterého Columbo otravuje nejvíc :-) Jak někomu řekne něco na způsob: "Víte, pořád mi to vrtá hlavou" nebo "Potřebuji to doplnit do hlášení," tak to je vrah :-)
Schimi. :-) A Cawoodová. :-)
Text příspěvku byl upraven 27.07.19 v 22:08
Vložit příspěvek