Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Přesně tak, kolem celé záležitosti se rozvine detektivní pátrání, a Emil s pomocí party dětí zloděje odhalí a pokouší se získat peníze zpět. Ale samozřejmě, nic není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo.
Výborně - zdeha může zadávat!
A teď něco pro mládež: Komiks, který původně vycházel na pokračování v ábíčku, nakonec vyšel i jako kniha. Popisuje příběh mladíka, který se z vlasti, jež se stala nesvobodnou, dostane do poslední výspy svobody v Evropě.
Pán vlků nevímjakdálfaktmusímdoknihovnytonajít? ;-)
Hmm... mlčení znamená souhlas, takže jsem se odhodlala prošťárat sbírku komiksů: James Bare aka český emigrant Jakub Holý.
Píše Vlastislav Toman, kreslí Milan Víšek
Text příspěvku byl upraven 24.05.21 v 02:16
Abych napověděl dále: Komiks, který hledám, se úzce dotýká letectví.
Text příspěvku byl upraven 24.05.21 v 08:28
Václav Šorel - Vrabec: Příběh skauta
Text příspěvku byl upraven 24.05.21 v 17:56
Autoři jsou Šorel, Petráček, Kolman, to jen pro doplnění. Vaše odpověď je správná, byl to oblíbený komiks mého mládí.
Ve které knize parta kluků prozkoumává ohraničenou divočinu, čelí zlostné šelmě, naslouchá nehybnému mužíkovi a najde si stejně početnou skupinu velmi neobvyklých přátel?
Ano, to je ta Zahrada, po které tu svou tajemnou zahradu začnete sami hledat. Zrezivělá vrátka, houštiny a staré jabloně. A zatoužíte po slonech, co vám pomohou z nesnází a zahrají vám to nejveselejší divadlo, u kterého vás bude od smíchu břicho bolet. Předávám m.gray čokoládového raka.
Děkuji :-) . A nová otázka: malá školačka ve svém deníku píše o své rodině, kamarádech a příhodách, které ji potkávají. Stane se, že maminka rodinu na čas opustí a je nahrazena tetou, ale nejedná se o žádný manželský rozvrat.
Ano,je to ona. Kouzelná knížka s dokonalými ilustracemi. Měla jsem ne drobnou, ale velkou radost, když jsem ji nedávno našla v knihobudce a po mnoha letech zase přečetla.
Tři děti bez rodičů, kterým se znenadání otevře kouzelný svět a s ním i nová budoucnost. Projdou tajemným labyrintem, aby zjistili, kudy povede jejich další cesta. Jejich zachránce a ochránce je služebníkem vznešené, zvláštní paní...
Studenti čar a kouzel mají spoustu možností, kde studovat. Záleží na tom, jestli mají blíž k drakům, jednorožcům, sirénám nebo třeba harpyjím... Autorkou fantasy, která si v ničem nezadá s potterovskou sérií, je česká spisovatelka.
Ano, název diskuze si to žádá a mně to i smysl dává :)
Aneb jak reader.007 k zasvěcení přišla ;)
V které knížce řeší malý chlapec dilema, zda prozradit kamarádovu krádež v muzeu hraček?
Vložit příspěvek