Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Spím. A najednou se probudím. Něco slyším, ale zároveň jako bych to neslyšel. Za chvíli se vzbudí bráška a budeme se bát oba...
Pak prozkoumám celý dům, nakouknu i do zahrady. Ten zvuk je takovej... divnej. Představuju si strašný věci. Ale táta na to přijde, co číhá za tou zdí. Anebo ve zdi.
Podívali jsme se i na zahradu, nikde nic. Ale táta na to přišel, můžu klidně spát. Můj malý bráška to možná úplně nechápe, co to je. A když se znovu ozve ten vlhký beznohý šramot, který se tváří, že není slyšet, bouchne pěstičkou do zdi.
Spisovatel je velmi populárním autorem knih pro dospělé. Tato kniha je jedinou dětskou knížkou, kterou vydal.
Díky . Jeden chlapec jel vlakem k babičce. Cestou usnul, a peníze, které babičce vezl, byly pryč.
Text příspěvku byl upraven 14.03.22 v 17:31
Když jsme u těch detektívů, tak zkusíme jednoho lokálního... Cílem jeho pátrání a posléze "únosu" je jedna kniha obsahující usvědčující materiál na nepoctivého obchodníka...
Bydleli spolu, spolu vařili, pekli, prali prádlo, uklízeli, chodili na procházku... Copak to bylo za povedenou dvojici?
Každé dítě by si přálo malého huňatého kamaráda, který umí kouzlit. Bydlí v kuchyni, na místě, které není právě útulné, a dokáže vyléčit smutky malého kluka, kterému starší brácha pořád utíká...
To mi připomíná ten komix ze Čtyřlístku s medvídkem Sněhůlkem. Tady jsem našla knížku V lednici je medvěd od Kšajtové. Je to ono?
Stvoření, které je hrdinou knížky je poměrně neznámým, i když na jaře hodně aromatickým, dítkem matky přírody. My se s ním v knížce setkáváme v době, kdy má díky nepřízni počasí skoro namále. Naštěstí se ho ujmou houboví skřítci...
Inspirována procházkou v Čimickém háji mne napadl dubový skřítek Čimísek, hrdina půvabné knížky "Pohádky z Čimického háje", ale to asi není on?
m.gray: můžete...
DadazPrahy: ten to není, i když ZÁKLAD (což je mimochodem taky pojmenování oné postavy) mají stejný. Jenže zatímco ten tvůj je skřítek, tenhle se vyvine v součást přírody která opravdu existuje. Je jím keř z čeledi vrabečnicovitých, vyskytuje se "vcelku vzácně" na celém našem území. Během kvetení velmi výrazně voní a je prudce jedovatý.
Autorku, která si tak dala záležet na příběhu o něm, určitě znáte. Na bylinky a zvířátka byla ve svých pracech opravdu machr. Dokonce veršovaně.
Je.
Ona pohádka se taky jmenuje spíš po těch skřítcích kteří mu přišli na pomoc a ve dvou dalších a novějších vydáních podle TOHO ZÁKLADU který nezbytně nutně potřebuje každá rostlina.
Vložit příspěvek