Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Děti z dětského domova vedou války s místními dětmi z vesnice a zachraňují psa.
Zdůrazňuji "děvčátek". A je to kuchařka (tedy bráno s rezervou, kdy do vaření počítáte i hamburgry).
sice jsem měla na mysli tu večírkovou, ale ať nežeru, uznám ti i tohle :-)
Knížka pro mladé petrolheady. Karter, karburátor, kardan, zapalování, setiny vteřiny a praporkový zákon.
Nikoliv.
Vypráví o těch, kteří byli fascinováni motory a rychlostí a opojeni vůní benzínu v počátcích automobilismu (a motocyklismu ;-)).
Knížka ruské autorky, zachycuje dětství a dospívání dívky ještě v carském Rusku začátkem 20. století. Autorka vypráví o svém dětství a o životě v té době. Rodina byla židovská , což přinášelo problémy, a tatínek byl lékař.
Vím přesně jakou máš na mysli, ale na název si nevzpomenu. Pořád ji vidím v knihbudce na polici (kde jsem ji nechala protože je fakt těžká). Mimo to mám dojem, že ji doma už mám jako dědictví z nějaké pozůstalosti zahrabané v některé krabici.
Má v názvu jméno, že?
Ano, má v názvu jméno a je to opravdu velká a tlustá kniha s modrými deskami. Také jsem ji před pár lety našla v knihobudce, v dětství jsem ji nečetla. Je to i pro dospělé zajímavé čtení, pohled na tehdejší dobu a společnost.
A opravdu ji máš v knihotéce:-)
Tak jsem včera přemýšlela nad názvem, a nic.
Knihu znám z dětství, tehdy jsem jí až tak úplně nechápala. Teď čtu vaše komentáře a bum, je to tu
Šťastnou cestu, Sašo
Tak proto mi pořád blbla hlavu kniha Sašenka (která je v podstatě na stejné téma, i když asi spíš pro dospělé). To je ona! :-)
Je to tak, jarca60 si vzpomněla správně. Autorka je Alexandra Bruštejnová.
Předchozí hádanka mi při hledání připomněla další knihu mého dětství, též ruské autorky.
Příběh děvčátka a jejího kamaráda - osiřelého chlapce, kterému pomáhá v jeho nelehkém životě.
Vložit příspěvek