Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
...já bych zkusil v prvním sloupci přečíst první písmeno, potom třetí atakdále...u druhého sloupce je to trošku jinak, a potom se vše logicky opakuje
Já v tom viděl Tichý oceán a on je to Troska a Vládce mořských hlubin
...je to tak...Troska Vládce mořských hlubin
Predseda může zadat novou hádanku
nejslavnější je soudce Ti, ale doufám, že to nedáváš do děcké literatury
Na soudce Ti jsem přešel až později... vlastně i díky tomu, o němž hledáme knížku.
....kdyby měl někdo nějakou šikovnou hádanečku, může si klidně zadat...at pořád nezadáváme ti samí....
jinak zítra nahodím já něco
Stejně období teď strávíme s tetou. Její jméno se dozvíme z názvu knihy, která je jen o málo mladší, než ta v předchozí hádance.
....chtělo by to trošku pohybu, nikdo se nechytá....možná, že tu nikdo není
Název knihy je podobný jako u předchozí, autorovo jméno má tři části, ale je Čech.
Text příspěvku byl upraven 13.07.22 v 22:17
Nejoblíbenější období roku u dětí, strávené s někým, kdo se jmenuje.......
Prázdniny
... s Julií
... Sherlockem Holmesem
... s babou Jagou
... s Pradědečkem
... s opicou Škoricou
... s Monikou
... s Milenou
... s Oskarem
... s Nalou
... s Dominikou
Aha, tak po dalších indíciích je to ta poslední...
Jak se tu tak hází rodinnými příslušníky, tak mě napadlo... věděli byste ve které knize hrdinka překřtila nejstarší členku rodiny na "prabičku"?
Takže nikdo... Jdeme dál: Dívenka přijede k prabičce na prázdniny, protože doma ji vedle novorozené sestřičky "nemohou potřebovat". Přijede bez vlasů a bez zubů - o to první ji připravili nešikovní členové rodiny ( v pořadí maminka, babička, dědeček), to druhé šlo tak nějak samo a protože je to dítě užvaněné a navíc s bohatou fantazií, hned druhý den prabičce i sobě položí otázku, která tvoří název knihy.
Vložit příspěvek