-

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

DISKUZE » Volná diskuze

triatlet
triatlet 03.07.2019 v 10:53

tsal
tsal 03.07.2019 v 11:08

JáJejí
JáJejí 03.07.2019 v 12:25

Už k tomuto tématu dodám jen:
1. Nevedu small-talks ani v reálu ("tělesném světě") a z toho možná plyne to, že se snažím i psát, jen když mám pocit (samozřejmě, že někdy mylný), že to někdy někomu k něčemu být může. Není to autocenzura, jen sebekritičnost a držení ega na dost krátké ohlávce.

2. Fulltextové vyhledávání je osou, kolem které se celý internet točí.
V případě DK to sice neplatí, mě sem prvně přivedl návrh mého kamaráda HTO, ale pár zajímavých webů/diskusních fór jsem objevila tak, že jsem "cosik gůglila" a ve výsledcích mě tak zaujala něčí slova/myšlenky, že jsem se (aspoń na čas) ke komunitě přidala.
Tolik k otázce, jestli po našich příspěvcích někdo vzdechnue.

S hrubou nadsázkou napsáno: Mažte po sobě všecko a webcrawleři nebudou mít co žrát!
:-)

Lector
Lector 03.07.2019 v 12:47

ijcro
ijcro 03.07.2019 v 13:38

Tohle fórum nemá archív. To, že může kdokoliv kdykoli svůj příspěvek smazat, je vlastne super liberální pravidlo, ne? Důvod výmazu je nepodstatný. Kdyby mělo archív, do kterého by se odlévaly starší záznamy, tak by něco takového ani nebylo možné (archívy jsou obvykle jen pro čtení).
Jediným minusem jsou pak ty logické díry v časové posloupnosti vláken, které působí fakt rušivě.

Marylaa
Marylaa 03.07.2019 v 15:48

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 03.07.2019 v 16:02

Marylaa
Marylaa 03.07.2019 v 16:27

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 03.07.2019 v 16:39

Marylaa
Marylaa 03.07.2019 v 16:51

Lector
Lector 03.07.2019 v 17:03

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 03.07.2019 v 17:23

Marylaa
Marylaa 03.07.2019 v 17:41

Hm, tak teď by asi bylo nejlepší, pokud bych vše co jsem tady napsala smazala, když jsem se Vás tím tak dotkla, za což se omlouvám.
Prochazení neaktuálních diskuzi mně právě neobohacuje, proto mi připadalo zvláštní, že to je pro někoho důležité. Ještě jednou se omlouvám všem, kterých jsem se nějak dotkla či dokonce je urazila.

Adhara
Adhara 04.07.2019 v 13:10

Priznám sa, že keď vidím frázu „Uživatel svůj příspěvek odstranil“, prvé, čo mi napadne je, že sa ten užívateľ za svoj príspevok spätne hanbil. Alebo vyplodil čosi také znevažujúce, že bol pod tlakom (súkromných správ?) k tomu prinútený. Tak či tak to nevrhá na daného užívateľa dobré svetlo. Je v poriadku zmeniť názor, ustúpiť v spore, ale zase, ak je zrelou osobnosťou, prečo chce scenzurovať názor pôvodný? Nevraviac, že ak to robí často, jeho názory budú asi veľmi labilné a po čase by som mu už neverila ani nos medzi očami.

Ospravedlňujem sa, ak sa vyššie napísané slová niekoho dotkli. Doteraz som sa nad samozmazávaním príspevkov hlbšie nezamýšľala a nenapadlo mi, že existujú aj iné príčiny, ako napríklad chvályhodný úmysel nezapĺnať miesto (no o jeho efekte by sa dalo dlho diskutovať). Toto je skrátka niečo, čo pri tom naskočí mne na základe iných diskusií, ktoré som mala možnosť vidieť pred premazaním aj po premazaní.

Lector
Lector 04.07.2019 v 13:38

Naias
Naias 04.07.2019 v 13:54

Ale áno, Lector, občas chýbajú. Už sa mi stalo, že som pátrala po nejakom staršom príspevku, o ktorom som si pamätala, že veľmi dobre vystihol to, čo som chcela vyjadriť a nevedela ako. Keď som na tú tému znovu narazila a chcela si ten príspevok prečítať, našla som síce to konkrétne miesto vo vlákne, ale príspevok bol fuč. Dokážem s tým žiť, ale aj tak ma to vždy otrávi.
A nie som jediná, kto si číta tie sedimenty. Nedávno som dostala SZ týkajúcu sa jedného môjho štyri roky starého príspevku. Ľudia sa holt bavia všelijako.

siena
siena 04.07.2019 v 14:04

Možná jste Lectore měl na mysli jiné uživatele, přesto jsem se v nějaké té Vámi popisované charakterizaci našla, proto si dovolím zareagovat a možná vnést ještě jeden náhled na celou věc.
Pro mne za mne, ať si tu lidé mažou co chtějí, je mi to jedno. Ovšem do momentu, kdy se mi nějaký komentář vybaví a já použiji tehdejší argumentaci v reakci na komentář nový, dotyčného uživatele. Bohužel, ještě úplně nezapomínám, něco mi přeci jen v té hlavě zůstane. A co se nestane. Od jiných uživatelů se tu dozvím, že někoho osočuji, že někomu něco neprávem podsouvám. Dokonce i sám uživatel, který si ten komentář smazal, se ozve, že si úplně nevybavuje, že si není vědom, že by něco podobného napsal...Já vím, mohu si za to sama, neměla jsem být líná a před napsáním vyhledat. Což nyní již samozřejmě dělám, v některých, takříkajíc profláknutých, profilech už ani nedělám, nijak radši nereaguji:)
Prosím, to jsem nepsala, abych si nějak na něco stěžovala, abych snad volala po zákazu mazání. Jen jsem tím chtěla říct, že zkušenosti se zdejší diskuzí můžeme mít každý různé a dle toho také různě reagujeme.

A abych to trochu odlehčila...přiznám se, že by mne, až do včerejška, ani nenapadlo, že bychom se tu tedy měli dělit na nějaké "lepší" a "horší" uživatele, , dokonce i intelektuálně, dle toho, jestli mažeme, či nemažeme. To mne docela pobavilo:)

Text příspěvku byl upraven 06.07.19 v 11:26

Lector
Lector 04.07.2019 v 14:16

mirektrubak
mirektrubak 04.07.2019 v 14:46

Adhara: Já s vašim výchozím bodem úvah vlastně souhlasím. Můj první dojem z pohledu na smazaný příspěvek býval právě takový: tedy, že to musel být někdo, kdo byl usvědčen z omylu a chce mazat stopy. Nebo někdo, kdo neunesl svoje emoce, projevil se jako hulvát, a zpětně chce napravovat svůj obraz. Příspěvků, které byly z těchto důvodů smazány tu jistě bylo mnoho.
Jsem ale přesvědčen, že je škoda, zůstat u prvního dojmu a promítnout ho na všechny případy mazání a na všechny uživatele, kteří něco mažou. Protože i letmý pohled na toto vlákno (nečetl jsem nijak podrobně, pořádně jen Hančiny vstupy) ukazuje, že motivace jsou i jiné. Vzít první dojem a aplikovat ho na všechny uživatelé, kteří po sobě uklízejí, to není spravedlivé a ani moudré. Neberte to prosím zle, nejde mi o to vás urazit, jen jsem chtěl upozornit, že lidé jsou různí (což je dobře!) a ke stejnému konci (tedy smazanému příspěvku) mohou vést různé cesty. To, že vy nebo já nějakému přístupu nerozumíme neznamená, že je ten jiný přístup je hned apriori negativní. Vysvětluju to srozumitelně? Chci vlastně říct, že si myslím, že místo přístupu „Já nechápu, proč to dělá, to bude určitě nějaká špatnost“ je užitečnější na věci pohlédnout ve smyslu „Já nechápu proč to dělá, zkusím se zeptat a najít v tom smysl“. Ten první přístup vytváří napětí, ten druhý pochopení.

V tomto případě mluvím z vlastní, pozitivní zkušenosti. Komunitu DK neznám, ale množiny „lidé, kteří mažou své příspěvky“ a „lidé, kterým naprosto důvěřuji“ mají nenulový průnik. Za to dávám ruku do ohně!!

Jen dodám, že to, co píšu se nijak neváže k právu uživatelů příspěvky mazat a k právu uživatelů nezveřejňovat své důvody k mazání. To se mi zdá (to právo) tak zjevné, že v tomto bodě skoro nevidím prostor k diskuzi.

tsal
tsal 04.07.2019 v 15:18

Eldar80
Eldar80 04.07.2019 v 15:52

siena
siena 04.07.2019 v 16:14

Eldare80, nezlobte se, ale že zrovna vy, který tak často ve svých příspěvcích paušalizujete, tak rád své společensko-politické odpůrce nějakým způsobem nálepkujete a posouváte jim kde co, tak že zrovna vy tu budete psát, že si někdo jiný nemá co myslet, natož o tom vůbec psát? A v momentě, kdy si někdo dovolí reagovat a napsat vám, že nejen že nemáte pravdu, ale že váš názor je scestný, i vulgární, tak si svůj příspěvek smažete...to se přiznám, že naopak šokuje mne.

Omlouvám se, že jsem byla až tak osobní, nebývám zase až tak často, ale opravdu mne váš příspěvek, Eldare80, zvedl ze židle.

Text příspěvku byl upraven 04.07.19 v 16:18

Eldar80
Eldar80 04.07.2019 v 16:24

siena
siena 04.07.2019 v 16:29

Eldare80, co jiného napsat...prakticky nemůžete, neb si své příspěvky nemažu. A ano, problém mám, to nezakrývám. V tom bych řekla, že jsem hodně konzistentní...

Text příspěvku byl upraven 04.07.19 v 16:31

Lector
Lector 04.07.2019 v 16:45

Vložit příspěvek