Veřejnoprávní média a jejich role v občanské společnosti
Koncesionářské poplatky mají vzrůst o 35 korun, má být i více plátců
Novinky.cz
Já vím, není to žádná obří částka, ale jde o princip. Obě média jsou zbytečné kolosy s přemírou zaměstnanců, programů a stanic. Stačil byl jeden kanál a jedna stanice. Doba je drsná a každý si hledá obživu jak může, jen v těchto dvou organizacích mohou být zaměstnanci v klidu. Každý měsíc přijdou těmto subjektům jisté peníze a bez námahy. Když se ptáme na jejich platy, tak nám odpoví, že nejsme na odpověď dost intelektuálně zralí. Když se ptáme na interní vyšetřování ohledně kauzy s Markem Wollnerem a Norou Fridrichovou, tak je nezveřejní, protože bychom si výsledky vyšetřování špatně vykládali.
To zvýšení koncesionářských poplatků oblibu těmto médiím rozhodně nepřinese.
Mě osobně nejvíc na tom všem vadí ta presumpce viny. Jakože když mám TV, elektriku a připojení k internetu, tak automaticky zcela jistě kradu jejich vysílaný obsah a měla bych za to zaplatit. A to mě uráží, protože já se na to skutečně nedívám a dívat nechci. Myslím, že by bylo fér, kdyby si na sebe ČT už začala vydělávat sama jako všichni ostatní.
„Vyjedené krámy.“ Nezvýší-li poplatek, hrozí zrušení tří kanálů, řekl ředitel ČT
Klidně jich zrušte rovnou pět. ;-)
A) Lhostejno, kolik má ČT kanálů, zda pět či jeden, pořád to bude obsahově tatáž Česká televize.
B) Pokud je mi známo, tak výtěžek z reklam na ČT jde na bohulibé účely (fondy kulturní a kinematografické a co já vím, co ještě), na rozdíl od reklamy na soukromých stanicích.
C) Jak pravil už pan Spejbl o Silvestru, úkolem (veřejnoprávní) ČT není vyrábět jen pořady, které zajímají všechny, ale i takové, které nezajímají takřka nikoho.
Text příspěvku byl upraven 07.11.24 v 21:52
Vložit příspěvek