Využívání komentářů pro reklamní účely
Kdyby "ódy" na úžasnost, originalitu knihy vůbec nefungovaly, prodejci by je nepoužívali.
Nedokážu odhadnout, jak velkou skupinu kupujících pozitivní názory a chvalozpěvy ovlivní, ale předpokládám, že bezvýznamné pro obchodníky to nebude.
První příspěvky, které jsem tu před několika lety vkládala, byly určené pro jiné čtenáře.
Pak, při možnosti dvou alternativ (druhou byla ztráta přístupu do profilu a ztráta všech mých vložených informací) - jsem souhlasila i s tím, že DK může obsah předávat dál. Ale úplně nadšená z toho nejsem. Výsledkem je i menší množství mnou vkládaných nových komentářů ke knihám.
V moment, kdy sem něco napíšu, moje slova přestávají být mojim majetkem...
A každej s tím souhlasil, aby tady mohl být ;)
Co mi ovšem nevadí, je jiná věc. Když mají vydavatelé přímo v knihách podobné věci. To potěší víc. Když si koupíte knihu a tam vidíte svoje slova a svůj nick.
Ale chodí mi třeba i z albatrosu v mailu tyhle hlášky a že jsou z téhle databáze. Kdo si to odsud vezme, ten to má. Nejspíš je to i dobrý a výhodný biznus v rámci prodeje :)
Takže lidičky. Pište jenom krátké, výstižné komentáře. Žádné rozpisování a žádné hanění. Ať jsou z vás internetové selebrity ;)
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 12:31
Lenka.Vílka: Ad 1. příspěvek - přesně tak. Každý si mohl vybrat. Vybrat v okamžiku, kdy bez souhlasu by se užívatel už nedostal do svého profilu. Bez přechodného období.
Ad 2. Myslím, že spousta, možná většina, uživatelů pokud napíše komentář, bude ho psát stejně jako dřív, pro uživatele DK a čtenáře, ne pro reklamu a obchod.
Vy chcete být internetová celebrita?! :-))
R.E.M: nemám šanci být selebrita. Bohužel píšu občas až dlouze, vykecávace a psaní komentářů k odpadům si užívám ;)
Hesonit: mám relativně dobrou paměť. Ale nejsem na jména. Což je vedlejší. Ale jo, sem píšu kvůli sobě. Aby mě přehled nastartoval vzpomínku. A jo, jsem stejná jako všichni. Udělá mi radost, když mi někdo dá palec za komentář. Udělá mi radost, když si mě tady potom na tomhle základě dá do oblíbených. Ale nejvíc mu udělá radost, když si na základě onoho komentáře, chce někdo knihu přečíst.
Nevadí mi to jako reklama sama o sobě. Vadilo mi (viz odkaz od Naias na vlákno, kde jsem to taky psala), že nějaký hajzl vzal naše komentáře aby vytvořil podvodné stránky :/
Protože v podstatě jsou všechny naše nadšené příspěvky ke knihám reklama.
Když si koupíte tričko nějaké kapely, děláte taky vlastně reklamu. Dobrovolně a rádi, přotože jste za to triko sami zaplatili ;)
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 13:29
Hesonit: proto je za mě rozdíl komerční účely a podvodné jednání ...
A díky za ty vydvatele, kteří uvádějí i přezdívky :)
Tak ked budem chciet byt citovany a dostat sa dokonca na obalku, tak zacnem pisat kratke, nic nehovoriace pochvalne ody :) Akoze viem ze je milion knih, ktorym chvala patri, ale paradoxne, tie to nepotrebuju mat na obalke napisane odo mna.
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 13:38
Hesonit: čím větší kravina, tím větší radost. Třeba kdyby mě někdo napsal podle nicku Lenka.Vílka, tak mám radost a poznám se. Lenka.Vilenka mi nic neřekne. To jenom tak mezi řečí...
Corso: to mi připomnělo tu scénu ze seriálu Castle. Kde má Richard na stole hromadu knih, kam má napsat jako autor hlášku na obálku :P
Lenka.Vílka
Omlouvám se za zkomolení. Vílenka bylo slovo často užívané v nedávno přečtených Letopisech vukogvadzké družiny, tak mi tam vplulo jako asociace k vílce.
Každopádně, je to trapas. Pardon.
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 14:28
Hesonit: už mi říkali hůř. A schválně :D
(To je na mě až moc slaďoučké, to Vílenka. Ocaď pocaď s těma roztomilostma... :O ...)
V pořádku :)
Lenka.Vílka
Ne, schválně to opravdu nebylo. Spíš roztržitost a práce podvědomí. Asi jako když chcete někoho pohladit, protože rozumíte jeho rozhořčení. Od teď si dám bacha, slibuju. :-)
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 14:28
Jedna z nejkvalitnějších řad (edicí) knih, jaké kdy na území ČR/SR vycházely, je tato:
https://www.databazeknih.cz/edice/svetova-cetba-svoboda-snklhu-odeon-135/strana-1
Všimněte si na těch stovkách knih dvou prvků:
1. Kromě názvu knihy a jména autora - NIC.
2. Obálka - unifikovaná, nenápaditá a nenápadná, prázdné NIC.
- a přesto jsou to z valné většiny díla, jejichž hodnota - myšlenková, literární, humanistická, jazyková - přetrvává v mnoha případech již léta až staletí, zatímco ty nabubřelé obálky - vpředu zlaté razítko nesmysleně hlásající, že jde o nejprodávanější příběh (a to ještě dřív, než se začal prodávat!) a vzadu na obálce obdivné výkřiky anonymních uživatelů DK, kteří ani svým jménem ani svým obličejem nemusí ručit za svá slova ....
Vím, a tvrdí to mnozí, že lidstvo chce být klamáno, mít ten pocit, že za své 4 stovky dostáváte něco, co je kvalitní, zajímavé, hodnotné, co se líbí tolika lidem .... a pak se stačí podívat do zdejšího již notně "okřesaného" Bazaru, jak se ty úúúúžasné kusy ani ne po roce nabízejí za pár korun a i tak - marně.
Od chvíle, kdy se zde jako RECENZE připustilo zveřejňovat i úplné bláboly, které ani obsahem ani formou žádnými recenzemi nejsou, jsou u mne jakákoliv slova z DK již předem devalvovaná, a - jak uvedla R.E.M. - smysl má jenom najít si někoho, jehož příspěvky mě dlouhodobě zaujmou a obohacují (a to ani s nimi nemusím souhlasit!) a inspirovat se ním.
(Kromě citací obdivných výkřiků anonymních čtenářů na obálkách "bescelerů", znám už jenom jeden ještě trapnější pokus o manipulaci konzumenta: a to když se na plákátě filmu objeví hláška "Film od tvůrců filmu XY..." , přičemž se uvede název nějakého jejich minulého, údajně slavného filmu, který si naprostá většina lidí nepamatuje, a ani ti, co si jej pamatují, si nemohou být jisti, že nové dílo bude stejně kvalitní, jako to minulé. - Dokud filmy a knihy nejsou kynutými knedlíky, a tedy jejich výroba není výsledkem neslehávající rutiny zkušené hodpodyně, tak žádné předchozí dílo není zárukou kvality toho následujícího.
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 14:47
Hesonit: v pořádku, jenom mě rozhodilo, jak až moc slaďoučce to zní :D
Mě nejvíc bere okopírovaná hláška z originálu knihy (bez zamyšlení) "Od autora Tančícího býka", když u nás ona kniha ještě nevyšla, protože Sedící žába je na našem trhu autorova prvotina :D (a ten "Tančící býk" je pochopitelně napsaný na přebalu knihy anglicky)...
To je spíš takový vtipný postřeh, ale trochu do jiného tématu než je téma vlákna...
Text příspěvku byl upraven 11.02.20 v 14:41
Hesonit: heč, heč, heč! :D :D :D
Včera jsem si domů přinesla domů knihu na základě pouhé ukázky pár stránek, od nového autora, bez přečtení jakékoliv recenze...třeba ty knedlíky nakonec budou tvrdý, ale bude to dobrá hláška do komentáře kvůli názvu knihy :P
Hesonit: neměla jsem v úmyslu zde za kohokoliv vykonávat mstu a ani jsem vaše stanovisko nepřisoudila R.E.M., neboť jsem reagovala na slova R.E.M. S nimiž plně souzním :
R.E.M. dnes v 12:14:31
První příspěvky, které jsem tu před několika lety vkládala, byly určené pro jiné čtenáře.
Pak, při možnosti dvou alternativ (druhou byla ztráta přístupu do profilu a ztráta všech mých vložených informací) - jsem souhlasila i s tím, že DK může obsah předávat dál. Ale úplně nadšená z toho nejsem. Výsledkem je i menší množství mnou vkládaných nových komentářů ke knihám.
A pokud jde o knedlíky - ty povedené i ty nepovedené - na obojí je stejný recept, jenom jeho "aplikace" se někdy liší, a výsledek pak i tak vypadá. Ale recept na tvůrčí dílo není a nikdy nebude .... Kurzy tvůrčího psaní sice dělají, co jen mohou, aby vytvořily mustr "díla se zárukou" a "zglajchšaltovaly" píšící veřejnost, ale přesto se občas objeví nějaký solitér, originál, TVŮRCE ...
Vložit příspěvek