zfilmovaná díla
Zdravím všechny uživatele,
chci se zeptat jestli někdo nevíte, jak se jmenuje filmová verze knihy Řeka Boha.
Wilbur Smith : Řeka bohů (zatím celkem 4 díly). Zdravím a do příštího roku přeji dobré zdraví a hodně krásných knih všem uživatelům databáze knih. D.L.
Omlouvám se, pozdě mi došlo, že dotaz nebyl na knihu, nýbrž na film. Doufám, že blbnu pouze věkem. D.L.
Zdravím všechny,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo neví, jak je to s filmem na téma knihy - Inkarceron ( C.Fisher). Měla být i zfilmovaná, bohužel se mi o ní nepodařilo nic zjistit. Na ČSFD je rok 2015. A hl. postava. A to je vše.
...nevíte někdo jestli to znamená, že ani nebude?
Děkuji
Tak jsem zavítal do kina na Temnou věž. Nebylo to špatné - taková kratší verze Matrixu.
Neví někdo proč když nikdo napíše knihu tak jí někdo zfilmuje? Připadá mi to trochu jako krádež když s tim autor knihy nesouhlasí.
Duch:
já si nejdřív plánují přečíst knížku až pak na to půjdu do kina, i když se těším. to platí i u nového filmu To.
Když mne kniha zaujme, ráda zhlédnu i filmové zpracování. I naopak. Někdy je lepší kniha - jde do detailů - někdy se povede i film. Třeba "Pořád jsem to já" s J. Moore, to byl zážitek.
Na To jsme byli v kině. Ve svém věku jsem si tam připadal jako by měli hrát Shreka nebo Hledá se Dory, samí teenageři a mladší. Knihu jsem četl tuším v 16-ti letech, přesto jsem si ji celkem pamatoval. A film je podle mého skvělý, tj. drží se věrně knihy a ani nešel natočit líp. Sympatičtí herci, děsivý klaun, humor na odlehčení. Dobré taky bylo, že přeskakování dějové linie z minulosti a přítomnost v knize rozdělili na 2 filmy, tj ještě bude pokračování. Jen to je asi přeci jen spíš pro ty mladší :-)
No jsem zvědav, jak se poprali se zfilmováním Vraždy v Orinent-expresu. Nějak příští týden by to mělo být v kině, tak uvidíme, co se z toho vyvrbí...
Za mě se mi nejvíc líbí zfilmovaný Harry Potter. Jinak spíš čtu knihy podle filmů než naopak.
Mně se líbila trilogie Pàn prstenů
Text příspěvku byl upraven 20.07.21 v 17:17
Mně se hodně líbí letošní film Sebevražedný oddíl. Předlohy toho filmu https://www.databazeknih.cz/stitky/sebevrazedny-oddil-komiks-19828 jsou skvělá zábava a James Gunn odvedl vážně dobrou práci.
Jeden z filmů, který se mi nejvíc líbí je Markéta Lazarová.Ze začátku jsem tomu filmu moc nerozuměla. Musela jsem si přečíst knížku a několikrát jsem se dívala na youtube, kde se dají najít části filmu.
Vložit příspěvek