Koření hodnocení
Gill Davies
Kniha o koření se zabývá jeho historií, pěstováním i využitím v medicíně a v kuchyni. Pronikavě aromatické koření se například hodí pro zvýraznění chuti vín a lihovin, k výrobě přírodních léčiv a lektvarů. Nejdražším kořením na světě je šafrán, ženšen je jak posvátná bylina, tak i afrodiziakum a o česneku se říká, že chrání proti upírům, vlkodlakům, čarodějnicím a démonům (i krtkům na zahradě). V minulosti se věřilo, že muškátový oříšek odpuzuje mouchy přenášející mor, a obchodníci po Evropě ho prodávali se ziskem téměř šest tisíc procent. Kniha obsahuje podrobné informace a zajímavosti o více než šedesáti druzích koření.... celý text
5 |
|
5 x |
4 |
|
1 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Koření: 97 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 6
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2013 | Romantická řeč květin |
2017 | Koření |
2021 | Tajemná řeč stromů |
2013 | Kompletní historie medicíny |
2017 | Bylinky |