A neostal ani jeden

A neostal ani jeden
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64968/bmid_a-neostal-ani-jeden-eYu-64968.jpg 5 5961 5961

A neostal ani jeden je azda najslávnejšia kniha Agathy Christie – na celom svete sa z nej predalo vyše sto miliónov výtlačkov. Obľubu si získala aj jej divadelná adaptácia a niekoľkokrát bola úspešne sfilmovaná. Dej románu nás zavedie na neobývaný skalnatý ostrov pri pobreží Devonu, kam skupinu desiatich ľudí pozval majiteľ prepychového sídla pán Amis. Tajomný hostiteľ sa však neukáže a hostia čoskoro pochopia, že na ostrove sú ako v pasci. Situácia sa dramaticky vyhrotí, keď neznámy hlas z gramofónu každého z nich obviní, že zapríčinil smrť človeka. A tak ako ubúda černoškov v detskej riekanke, vo vile postupne ubúda hostí, ktorých vraždí chladnokrvný šialenec. Najdesivejšie však je, že vrahom je jeden z nich...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Ten Little Niggers / And Then There Were None, 1939

Heřmis
16.03.2016 5 z 5

Moje první Agatha a musím říct, že je to pecka. Velmi čtivé, napínavé a ten konec je super. V průběhu čtení jsem měl několik tipů, kdo by to mohl být, ale byl jsem vedle, jak ta jedle.

jakub0085
15.03.2016 5 z 5

Dnes jsem v práci zcela vyřízený a to jen díky této knize. Prostě se do ní začtete takovým způsobem, že se nelze odtrhnout. Nutí vás pořád na ní myslet a to nepustí, dokud nedočtete poslední řádky knihy. Dokonce i po přečtení si musíte přehrávat jednotlivé scény či události, jak to vlastně bylo. Super!

kdu
04.03.2016 4 z 5

"N.Z.Namy se zabýval případy, se kterými se nemohl vypořádat zákon."

Moc pěkná detektivka, Agatha to prostě a jednoduše umí! Nejvíce mě bavilo čekat jakým způsobem bude verš z říkanky o černoušcích proveden jako vražda. Jediný problém u mě nastal v tom, že se mi pár postav pletlo. Marně jsem pátrala po vrahovi, střídavě podezírala snad každou z postav, ale nakonec jsem si stejně říkala, že v tom musí být někdo další :D odhalení vraha mě překvapilo, ale při zpětném zamyšlení vše pěkně sedělo.

Lenysek
04.03.2016 5 z 5

Úžasná kniha, přečtená jedním dechem.

Eleanor-ka
03.03.2016 5 z 5

Neuvěřitelná kniha. Opravdu se mi to nehorázně líbilo! Abych pravdu řekla, byla to má úplně první zkušenost s detektivkami a tvorbou Agathy, a jsem ráda, že jsem sáhla právě po tomhle veledílu, který mě fascinuje a děsí zároveň. Nehorázně čtivý a neuvěřitelný příběh. Člověka to nutí nad tím ještě dlouho po přečtení přemýšlet. :)

Lucek
23.02.2016 5 z 5

Klasika - asi netřeba komentovat.
Vzpomínám si na parodii Kaisera a Lábuse "Deset malých běloušků" :-D

Samira
22.02.2016 5 z 5

Skvostné dílo legendární královny detektivky. Mistrné vykreslení jednotlivých postav a jejich charakterů, i samotného mrazivého a přitom bezchybně uceleného děje, který vás žene sebou dokud nejste na konci knihy. Můj tip byl správný, (jakkoli se mi zdál surreálný), ale ani to mi dojem z knihy nijak nezkalilo, ten nemůže zkazit vůbec nic. Nadčasová dokonalost, která bude ohromovat ještě dlouho.
Doporučuji!

petrvyhy
21.02.2016 5 z 5

Výtečná kniha. Přečetli jsme jí s manželkou jedním dechem. Napínavé a hlavně skvěle vymyšlené.

Marla
19.02.2016 4 z 5

Jak všechny ty zápletky dokázala Agatha vymyslet....z téhle knihy mne vždycky trochu mrazilo.

zuzana13
17.02.2016 5 z 5

Je dobře napsaná. Kniha je napínavá až do poslední stránky. Je to moje oblíbená kniha.

Teninka
11.02.2016 5 z 5

Nejlepší detektivka od Agathy Christie, kterou jsem přečetla během jednoho dne. Určitě doporučuji ke čtení :-)

allebra
07.02.2016 5 z 5

Geniální detektivka! Moje první knižní setkání s Agathou Christie a obávám se, že ho asi žádné další autorčino dílo nepřekoná, ale pokud přece jen ano, tak se moc těším!

Ay.Le
06.02.2016 4 z 5

Velice chytře napsaná detektivka: začátek je tajemný a nutí vás číst, abyste zjistili, o co jde, a postupem času Christie dokonale stupňuje napětí, takže čtete a čtete, ani nedýcháte, až je najednou konec. Nicméně příběh je koncipován takovým způsobem, že ať už by bylo rozuzlení jakékoli, bude bizarní a ne úplně 100% uvěřitelné, ale za přečtení kniha rozhodně stojí.

AdaVinculin
02.02.2016 5 z 5

Super paradni pocteni, strucne vse napsane, bez zbytecneho natahovani..Konec opravdu zajimavy :-)

tatruszka
01.02.2016 5 z 5

Tohle byla moje první kniha od Agathy Christie, a rohdoně není poslední :-)
Zajímavý příběh, poutavý, přečtený jedním dechem.

amelie.m
01.02.2016 5 z 5

Perfektní! :) má z nejoblíbenějších od Agathy. Doporučuji podívat se na sérii And Then There Were None (2015), v původním znění s titulky. Vraha byste pravděpodobně oproti knize díky vizuální stránce věci odhalili, přesto, skvělý počin!

ziv
30.01.2016 5 z 5

Ach Bože jak já miluji A. Christie... A deset malých černoušků je jedna z nejnejnej detektivek od ní vůbec

barny99
28.01.2016

Pro mě další kniha bez Hercila Poirota a slečny Marpllové, ale byla zajímavá jako vždyt zkovčila jinak než jsem si myslela

26e
26.01.2016 5 z 5

Zlatá skvelá klasika... no proste - Agátka :)

Netopyr07
25.01.2016 5 z 5

Prostě super, fakt super :-) Mám aji CD verzi a mohu to poslouchat dokola.