Znamení moru
Kevin Sands
Alchymistova šifra série
Nemoc se blíží a v sázce je víc než kdy předtím… Druhý díl dobrodružné série plné magie, záhad a šifer! Na Londýn udeřila černá smrt! Nemoc se šíří městem a ruku v ruce s ní i panika a strach. Tajemný prorok předpovídá zkázu, pokud někdo nepřijde s lékem, který na mor opravdu zabere. Lékárna Blackthorn je proto pověřena, aby se o přípravu takového léku pokusila. Christopher se ihned pouští do práce. Jeho snažení však záhy začnou narušovat výhružky smrtí. Christopher a jeho kamarád Tom se okamžitě vydávají neznámého zabijáka hledat. Jedná se o útok osamoceného šílence, nebo za vším stojí skupina nebezpečných spiklenců?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Fragment (ČR)Originální název:
Mark of the Plague, 2016
Tak tohle je ještě lepší než předchozí díl. Něco na principu Harryho Pottera jenom reálnější. Super čtení.
po magorech vraždících lékárníky dorazilo něco horšího. Mor. Pořád je to neuvěřitelně čtivý, Kevin Sands ví, jak do toho pořádně šlapat a Christopher neztratil nic ze svého rošťáctví. Bohužel se ale na můj vkus nechal autor moc unýst - je to tlustější než jednička a už mi to nepřišlo tak moc zábavný a osvěžující. Spíš místy prosakuje nuda. Naštěstí to ale zachraňuje finále a odhalení pachatelů bylo taky povedený. Snad trojka přenese jazýček vah na stranu kladnějšího hodnocení.
První díl mě velmi bavil a přečetla jsem ho na jeden zátah. Druhý díl jsem měla problém dočíst. Začátek se vlekl, a i když se to asi po sto stránkách zlepšilo, doopravdy mě bavilo jen posledních asi 40 stran. Za mě docela zklamání. Doufám, že trojka bude lepší.
Tento, druhý díl série Alchymistova šifra mě dostal. Byl, troufám si říci, lepší než ten první, ačkoliv i ten byl skvělý. Na závěr mě kniha rozplakala. Skvělé dobrodružství, které vás pohltí. Moc se těším na další díl.
Londýn mor napětí tajemství fantasy pro děti pro dospívající mládež (young adult) fantasy
2017 | Alchymistova šifra |
2018 | Znamení moru |