Vyvolená k smrti
Lisa Jackson
Alvarezová & Pescoliová série
Detektiv Regan Pescoliová pracuje na případu Vraha od Medvědí řeky už několik měsíců. Ani v nejhorším snu by ji však nenapadlo, že sadistický maniak zaútočí i na ni. Regan moc dobře ví, že v jeho zvrácené mysli existuje jakýsi šílený plán, jehož základní součástí jsou oběti přivázané k osamělým stromům v mrazivé pustině montanských hor. Tam je pochopitelně nečeká nic jiného, než osamělá smrt, která přichází až po dlouhých hodinách nesnesitelného trápení. Nate Santana doposud nepotkal ženu, která by se jen vzdáleně podobala Regan Pescoliové. Teď ale zmizela a Nate tuší, že jí hrozí smrtelné nebezpečí – a že jediný člověk, který mu Regan pomůže najít, je její kolegyně Selena Alvarezová. S každým krokem, který v pátrání učiní, jsou však blíže strašlivé pravdě o podrobnostech Reganina zmizení i údělu, k němuž ji vrah předurčil. V liduprázdných montanských lesích se skrývá zlo. Pokud mu chtějí policisté a Nate Santana učinit přítrž, musí pochopit vrahův zvrácený plán a rozluštit vzkaz, který jim postupně zanechává na každém místě činu…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2010 , DominoOriginální název:
Chosen to Die, 2009
Od začátku do konce neměla knihu chybi ! Napínavá, až jsem měla i nemilé sny, ale konečně jsem si zase "smlsla" na Lise Jackson, která by měla psát jen takhle :)
Ne jako kniha Všechno mi řekni, takže jsem si tímto jejím románem uklidnila, že napínavě psát umí, i bez sexu na několika stránkách, ten ať si šetří do těch svých "červených románků", v detektivkách mi to vyhovuje tak, jak to bylo v tomto románu !
Další skvělá detektivka od L.J.. Nečetla jsem první díl, netušila jsem, že tento je druhý. Ale vůbec to nevadilo. Úplně přímo to nenavazuje a to nejdůležitější je na začátku popsáno. Souhlasím, že konec byl takový rychlý, z ničeho nic. Ale to mi nekazí celkový dojem z knihy a rozhodně dávám plný počet hvězd.
Tak mě se dvojka líbila o dost víc než jednička nemohla jsem se odtrhnout abych se už dostala ke konci.
Pokračování příběhu o sériovém vrahovi od Medvědí řeky se autorce povedl. Nemá to sice tak rychlý spád jako první díl, ale velmi dobře se čte.
Uff, to byl nervák. :-) Opravdu hodně napínavé. Trochu mi vadil uspěchaný konec a to, že tápající policii opět musel pošťouchnout známý hacker. Ale i tak za plný počet bodů.
Další skvěla kniha od této autorky. Velmi dobře se mi to četlo a rychle to utíkalo. Jenom ten závěr byl moc zkrácený, ale jinak paráda :)
Dost dobře napsaný, napínavý thriller, pokračování Osamělé smrti mě vůbec nezklamal. Výborná autorka
Pokračování Osamělé smrti jsem se trošku bála, ale autorka mě překvapila. Knize opět nechybí napínavá atmosféra a odhalit skutečného vraha není vůbec jednoduché. Trošku mě ovšem zklamal konec. Lisa Jackson dokázala vymyslet komplikovanou a velice čtivou zápletku, závěr však doslova "odflákla". Kniha by si zasloužila důstojnější a především delší ukončení. Čtenáře pohltí napínavý příběh napsaný ve dvou dílech a pak se všechno vyřeší na jedné stránce formátu A5. Člověk je pak malinko zklamaný :).
Druhý díl, se stejnou mrazivou atmosférou, napětím, postupně rozplétanou zápletkou.Dobré oddychové čtení, napínavé až do konce. Občas mi i běhal mráz po zádech.
Pokračování knihy Osamělá smrt je naprosto skvělé. Knížka je napínavá od začátku do konce. Čte se dobře a děj vás nutí číst, číst a nepřestávat až ji dočtete. Autorka ve mně získala dalšího závislého a oddaného čtenáře.
Jako vždy kniha napínavá, pěkně se čte až na ten konec .. vrah možná žije, třeba bude pokračování. Knihu všem doporučiji.
Skvěle se čte, moc mě bavila. Jen mě maličko zklamala strohým koncem(na to jak se spisovatelka během knihy u všeho rozepisuje), ale i tak rozhodně doporučuji ostatním!
útěk masové vraždy, sériové vraždy detektivové Montana
2010 | Vyvolená k smrti |
2009 | Osamělá smrt |
2011 | Horká krev |
2013 | Nechtěj nic vědět |
2009 | Zrádkyně |
Tento díl se mi líbil víc než první. Četlo se to velmi dobře, klasika od L.J., která prostě nezklame. Jen mě z těch věčných sněhových bouří byla chvílema zima:-))))))), číst knížku v letošním horkém létě by byl určitě ještě větší zážitek:-)). Za mne super počteníčko. Čtyři hvězdičky dávám jen za to, že už jsem četla od Lisy lepší.