Anděl smrti

Anděl smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536063/bmid_andel-smrti-6625a2246b292.png 4 871 871

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

Lethal Vengeance, 2024

Toledo
11.08.2024 5 z 5

Sérii o Erice mám moc rada a píšu to u každého dílu, je to sazka na jistotu.
Tady asi není co dalšího dodat. Baví mě ty kratší kapitoly a ze vyšetřování jede slušným tempem.

Anyzz
10.08.2024 5 z 5

Momentálně moje nejoblíbenější krimi série. Další díl plný napětí, zhltnutý jedním dechem. Pan Bryndza prostě umí!

Dandulka
10.08.2024 5 z 5

Trochu zvláštní konec, ale jinak velmi čtivý příběh. Ostatně jako vždy.

Havrnka
09.08.2024 5 z 5

Pan Brydza opět nezklamal.

Dudlík08
09.08.2024 2 z 5

Celou sérii s Erikou mám hrozně ráda, ale tento díl mě úplně nezaujal. Možná to bylo i způsobené tím, že jsem nedávno četla podobou detektivku, tak mi to přišlo hodně podobné. Nemohla jsem se úplně začíst, což se mi u knížek s Erikou nikdy nestalo. Co mě v knize pouze zase utvrdilo, že život v dětských domovech není a nebyl nikdy žádná sranda ...

lucky_ideas
07.08.2024 5 z 5

Netajím se tím, že jsem velká fanynka knih od R.B., a ani jeho nejnovější dílo, Anděl smrti, mě opět nezklamalo.

Vše plynulo jako po másle a napětí se stupňovalo až do poslední stránky. Konec byl pro mě v pořádku, i když někteří mohou namítat jeho otevřenost, já ho považuji za zdařilý a uzavřený dostatečně.

Motivace pachatele byla fascinující a dodala knize další rozměr a zároveň ji odlišila od ostatních dílů.

Pokud hledáte čtivý thriller, tak nděl smrti je skvělá volba, i když jste nečetli předchozí díly.
Doporučuji všem milovníkům napětí!

Becca_books
06.08.2024

Další povedený díl s šéfinspektorkou Erikou Fosterovou. Kniha se čte sama, děj rychle ubíhá. Eričini nadřízení mě tentokráte štvou o maličko víc než normálně. Mám radost, že na ně prdí a dělá si to po svém a její tým ji maximálně podporuje. Určite doporučuji a já už se těším na další díl!

Adinlea
06.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Jako vzdy bozi cteni :) necekala jsem jic jineho, Bryndza je sazka na jistotu!

Jen proste tentokrat je zaplatka takovym bojem s vetrnymi mlyny a i ten konec je takovy neuteseny.

simaja
05.08.2024 5 z 5

Další super díl, tentokrát jsem fandila pachateli :-)

veronika3141
04.08.2024 4 z 5

Skvela jako vzdy,na kazdem pribehu si neco najdu i kdyz tato byla trosku jina,ale i presto skvela ..

hlenicka
04.08.2024

Minulá knížka se nepovedla,ale tentokrát už ano. Jsem ráda, Bryndzu mám hodně ráda a pokaždé se těším na jeho novinky.
Cetla se jedním dechem,popisky osob od kotníku po vlasy,Bryndza je rozený vypravěč,který umí vtáhnout do děje. Vůbec nevadí,pokud nemáte přečtené předchozí díly,nijak to na sebe moc nenavazuje,takže nový čtenář nebude zmatený z osob nebo tak. Za mě doporučuju!

JaneSour
31.07.2024

Opet skvele pokracovani se sefinspektorkou Erika Fosterovou. Kniha je opet velmi ctiva a napinava. Poprve jsem ale trochu vice fandila pachateli a lehce doufala, ze se mu podari uniknout. :) :D

helenkan
31.07.2024 5 z 5

Docela hrozné pomyšlení jestli spravedlnost takhle funguje i v reálném životě. A nemám daleko tomu i věřit. Eriky nadřízený mě tentokrát neskutečně štval. Proč těm nahoře může stále procházet kdejaký svinstvo. Což mě tentokrát přivádí k otázce, jestli nemám radši fandit pachateli. Konec byl trochu zvláštní. Ale jinak opět skvělý Bryndza.

CtenarkaMina
31.07.2024 5 z 5

Detektivky Roberta Bryndzy jsou sázka na jistotu. I tento díl byl skvělý, napínavý, zamotaný, čtivý a s neotřelou zápletkou. Přečteno za dva večery.

papeha
28.07.2024 5 z 5

Další skvělá kniha Bryndzy, u které neusnete. Čtivý příběh a Erika je skvělá.

HelenBarbora
26.07.2024 4 z 5

Děsivé, pokud svět funguje tak, jak se píše v knize. Rozhodně jsem fandila pachateli. Konec knihy mi přišel zvláštní, nedotažený, škoda.

katynka78
24.07.2024 5 z 5

U každé jeho knihy píšu, že je Robert Bryndza můj autor číslo jedna, který mne dostal zpátky do sedla ve čtení. A napíšu to i tady, protože tento osmý díl s Erikou opět dokázal, že autor se pořád zlepšuje a zlepšuje a je to paráda. Netajím se ani tím, že Eriku mám od něj nejradši, protože kdo má celou sérii přečtenou, tak vidí, jak myslí i na její vývoj, progres a jak je svou mentalitou blízká našemu vnímání. To na ní miluju.
Anděl smrti je pro mne hned po Temných hlubinách další nejoblíbenější díl. Jelo to jak po drátkách a nemám co bych tam vytkla. Téma pomsty obecně je jedno z mých top a tady to bylo na plné pecky. A ač jsem na vrahy vždy naštvaná, tak tady je to trochu s pochopením, protože pomsta je prostě pomsta a má svůj důvod. A tady ten důvod byl opravdu velice oprávněný.
Akorát mne trochu zaráží, jak tady v komentářích často čtu, že je konec otevřený. Tak tady bych dodala, že si to nemyslím. Vrah byl odhalen, motiv taky, vše vysvětleno ohledně vrahova příběhu a jestli někoho mate závěrečné - nevinen, tak si troufám tvrdit, že to přeci ve skutečnosti často žádný vrah dobrovolně a hned nepřizná, že je vinen a u soudu bojuje do poslední chvíle. Takže tady neshledávám nějaký otevřený konec.
Jediná záhada je ten týpek v baloňáku, to možná bude pokračovat v dalším díle, uvidíme. Ale ten se tam objevil párkrát, sice zásadně, ale nijak mi nekazí dojem z knihy.
Co jinak dodat? No rozhodně číst, číst a číst! Robert Bryndza je v této sérii ve formě!

ivoiro
23.07.2024 5 z 5

Z mého hlediska asi nejlepší příběh této série. Palec nahoru.

martineknatasa
22.07.2024 5 z 5

Kniha mne opravdu nezklamala. Eriku mám prostě ráda. Celá série je OK.

prochajda
18.07.2024 4 z 5

Opět povedená detektivka, tentokrát z vysoce postavených kruhů, čtivá, napínavá, Erika mě prostě baví...