Andělé smrti
Patricia Gibney
Inspektorka Lottie Parkerová série
1. díl >
V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérské tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co? Případu se ujímá inspektorka Lottie Parkerová a stopy ji zavedou do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí její vlastní rodiny. Zatímco si inspektorka začíná uvědomovat souvislost mezi současnými oběťmi a nevyřešenými dávnými vraždami, ztratí se dva dospívající chlapci. Lottie musí najít vraha dřív, než znovu zaútočí. Jenže nevystavuje kvůli pátrání smrtelnému nebezpečí i své vlastní děti? Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller byl skvělým debutem irské autorky Patricie Gibneyové a první knihou z bestsellerové detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou. Za jediný rok se prodalo přes milion výtisků!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
The Missing Ones, 2017
Tahle knížka mě intuitivně lákala k přečtení ještě před jejím vydáním a tak jsem si ji zamluvila v knihovně hned jak to šlo. A dobře jsem udělala, byla jsem lapená po pár stránkách knihy. Hlavní postavu inspektorku Lottii Parkerovou jako bych už znala, je to trošku mix Eriky Fosterové s Kim Stoneovou, ale možná proto mi byla ze všech tří nejsympatičtější. I když téma pedofilie nečtu zrovna ráda, v této knize to bylo tak napínavé, že mně to až tolik nevadilo. Milovníkům dobré krimi určitě doporučuji a těším se na další případ, který by měl vyjít ještě letos.
Podle mně na první knihu autorky tohoto žánru je to velmi dobré. Čtivé, temné, sice v některých místech trochu natažené, ale čtenář se "zakousne" a s každou kapitolou očekává nějaký další zvrat. Ráda si přečtu další knihu v sérií, abych se dozvěděla jak se vyvíjí život Lottie Parkerové.
Určitě čtivý a zajímavý příběh. Podobná zápletka je v každé druhé detektivce, tak nevím z čeho mi měla spadnout brada. Ale určitě stojí za přečtení.
Rozhodně čtivá kniha, zajímavý příběh, i když jsem teda nepochopila, co je myšleno tím zvratem, který mi měl způsobit spadnutí brady.
Ve většině detektivek z poslední doby jakoby byl stejný/á hlavní vyšetřovatel/ka. Má neutěšený osobní život, potýká se nejen se závislostí, ale i nesympatickými kolegy, mezi nimi má však většinou jednu spřízněnou duši (se kterou pokud přímo nespí, tak je mezi nimi alespoň sexuální napětí) nadřízení mu házejí klacky pod nohy a tak musí bojovat o to, aby vůbec mohl vyšetřovat... Jako by v kriminalistické branži neexistovaly jiné charaktery.
Hodně dobré. Ponurý příběh se zvolna rozvíjí a nabírá na obrátkách, počet podezřelých narůstá, až přijde nečekané rozuzlení. Doporučuji.
Andělé smrti jsou velmi čtivým, napínavým a temným příběhem, ve kterém hrají velkou roli nejen peníze, moc, podvody a intriky, ale také děsivé události z dávné minulosti, které ovlivňují životy všech hrdinů až do současnosti...
Jak detektivky a thrillery normálně nečtu, tak se musím přiznat, že se mi Andělé smrti hrozně líbili a já se už nemůžu dočkat dalšího dílu série s detektivkou Lottie, která mi byla od prvních stránek nesmírně sympatická a velmi blízká. Zřejmě to bylo způsobené i tím, že stejně jako já, ztratila velmi blizkého člověka a ani odstup tří let jí zcela nezahojil všechny rány, způsobené jeho předčasným odchodem. Titul mě zaujal svou propracovaností, postupnou gradací děje a zakomponováním kontroverzních témat, spojených s církví a jejími funkcionáři...
Pokud jste tedy fanoušky thrillerů nebo si jen chcete odpočinout od témat, která většinou čtete, tak si tento příběh rozhodně nenechte ujít... ????
Detektiv Lottie Parkerová ovdověla a zůstala sama se třemi dětmi. Nemá to v životě lehké a konec roku 2014 pro ni bude náročný i v práci.
Od prosince jedna vražda za druhou a Lottie pomalu odkrývá jejich společnou záhadu.
Nakonec se bude vyšetřování týkat i její vlastní rodiny.
Velice napínavý příběh, který má spád. Konec příběhu graduje v napětí a ani čtenář do poslední chvíle neodhalí, kdo je vrah.
Příznivcům krimi knížku rozhodně doporučuji.
Hodně zajímavá knížka, pomohla při čtecí krizi. Já jsem tedy nad míru spokojená. Bavila a těším se na další díly. Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček
Kniha byla napínavá až do konce. Už se těším na další díl. Parkerová mi občas lezla na nervy, ale dohromady s Boydem to je dobrá dvojka.
Kniha mě zaujala od první stránky. Zvrat, ze kterého by mi spadla čelist se sice nekonal, ale čtení to bylo napínavé a bavilo mě
Tak tohle je naprosto skvělá ukázka vyhypovaný knížky, která je ve skutečnosti úplnej děs a průměrnost.
Jsem fakt vytočená! Anotace skvělá, na obálce stojí “ZVRAT, Z KTERÉHO VÁM SPADNE BRADA!” - hm, tak to se teda fakt nestalo - brada mi spadla maximálně vzteky nad pitomostí naprosto VŠECH postav! Detektivové po sobě věčně štěkají bez zjevného důvodu a autorka se to vůbec nesnaží vysvětlit, myšlenkové pochody hlavní detektivky jsou úplně mimo a prostě ne, už nikdy více. Má to být série, podle mě se autorka chtěla vyrovnat Kim Stoneové a to se teda fakt nepovedlo - a já rozhodně nemám v plánu tohle dál podporovat.
Zpočátku nadšení, kniha se mi četla velice dobře, stránky utíkaly díky napínavému vyprávění. Ovšem posledních 50 stran celé mé nadšení zazdilo - trochu mi přišlo, že práci za spisovatelku převzalo desetileté dítě s velmi bujnou fantazií a mizerným vyjadřováním. Tak hloupé rozuzlení a nulové překvapení. Kde je onen avizovaný zvrat? Má brada zůstala na svém místě, ani se nehnula... říká se - konec dobrý, všecko dobré, tady to (alespoň za mě) platí přesně naopak.
Kniha se mi líbila,měla jsem husí kůži při popisování, co se dělo. Napínavé a zajímavé rozluštění na konci.
Dávám plný počet !!!
Ze začátku jsem se nemohla začít a chtěla jsem knihu odložit. Naštěstí jsem dočetla a nelituji. Děj se rozjel a bylo to velmi napínavé až do konce.
Již na obálce se píše (mimochodem je opravdu krásná)! ZVRAT, ZE KTERÉHO VÁM SPADNE BRADA! Nebudeme teď, předbíhat ke konci a vraťme se zpátky na začátek knihy.
Děj ubíhá od začátku opravdu rychle, stránky se Vám samy otáčí, napomáhají tomu i krátké kapitoly (ty mám moc ráda, občas si odskočím něco udělat...) Seznamujeme se s hlavní hrdinkou inspektorkou Lottie, která se stala čerstvě vdovou, vychovává 3 děti, trochu pije, sem tam si dá nějaký prášek, v práci má svou hlavu a obchází rozkazy šéfa, ale stejně jsem ji celou dobu "fandila".
Co se týká děje, vyšetřují se podivné vraždy a tajemství Kláštera svaté Anděly, kde se děly zvěrstva a zneužívání dětí samotnými biskupy. Toto téma je velmi ožehavé a nepochopitelné! Tím, že jsem taky matka, tak jsem fakt trpěla!
Moc ráda čtu příběhy, kde hlavní vyšetřovatelkou je žena, styl mi připomínal knihy Roberta Bryndzy a Angely Marsons. Je mi jasné, že už bylo napsáno dost knih z tímto tématem, ale mě to pořád baví.
Už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu, zatím jsem viděla, že autorka již vydala dalších 5 pokračování této sympatické série s Inspektorkou Lottie.
2019 | Andělé smrti |
2019 | Ukradené životy |
2020 | Stará tajemství |
2021 | Nebezpečná místa |
2022 | Ani slovo |
Příjemné překvapení, velmi dobře napsané, určitě sáhnu po další knize autorky.