Andělé smrti

Andělé smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547310/bmid_andele-smrti.jpg 4 1103 1103

V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérské tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co? Případu se ujímá inspektorka Lottie Parkerová a stopy ji zavedou do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí její vlastní rodiny. Zatímco si inspektorka začíná uvědomovat souvislost mezi současnými oběťmi a nevyřešenými dávnými vraždami, ztratí se dva dospívající chlapci. Lottie musí najít vraha dřív, než znovu zaútočí. Jenže nevystavuje kvůli pátrání smrtelnému nebezpečí i své vlastní děti? Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller byl skvělým debutem irské autorky Patricie Gibneyové a první knihou z bestsellerové detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou. Za jediný rok se prodalo přes milion výtisků!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

The Missing Ones, 2017

ddkk
26.12.2020 4 z 5

Další z knih, které otevírají dlouho utajované hnusné a odporné činy katolické církve. I z mnoha komentářů vidím, že to už vlastně není žádné zvláštní téma ani pro čtenáře. A přitom to není zdaleka vyřešený problém, stačí se podívat do sousedního Polska...Nicméně - je to zdařilý krimiromán, s další kontroverzní vyšetřovatelkou (a já ji často chápala, ten vnitřní boj matky a profesionálky), trochu osamělou, trochu nanicovatou, trochu závislou...ale skvělou ve své práci.

Docela se mi to líbilo, doporučuji.

Pavlína2019
23.12.2020 4 z 5

Dlouho jsem na knihu čekala. A moc se mi líbila! Mám připravený další díl, těším se. Cítila jsem s autorkou, promítá se zde i její smutek. Děj je napínavý. Super krátké kapitoly. Vše rychle odsýpá. Nedá se přestat číst. Příběh jde do minulosti, což mám velmi ráda. Doporučuji!!

Kekik
16.12.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Zajímavá zápletka, z které až mrazí. Taková zvěrstva páchána na dětech. Hrůza.

Povětšinou sympatická vyšetřovatelka Lottie Parkerová má před sebou zamotaný příběh. Potěšilo mě, že v životě hlavní vyšetřovatelky figurují děti. Je pro mě o to více lidštější. Většinou jsou hlavní postavy v detektivkách osamělé bytosti bez vlastního soukromého života. I přesto ale v životě Lottie došlo k mnoha tragickým událostem.

Autorka začala psát po smrti svého milovaného manžela. Je mi líto její tragické ztráty. Se smutkem se vyrovnává tím, že píše, a to jí jde vážně skvěle. Hned po prvním díle z této série jsem si její tvorbu oblíbila. Těším se na další díly.

jeny-v
12.12.2020 4 z 5

Napínavá detektivka do poslední stránky a hlavně super zápletka odvíjená ve dvou časových obdobích. Seznamujeme se s inspektorkou Lottie Parkerovou a jejím týmem - Markem Boydem, Marií Lynchovou a Larrym Kirbym, kteří vyšetřují uškrcení Susan Sullivenové a následně oběšení Jamese Browna. Oba pracovali na odboru plánování rozvoje města Ragmullinu. Co je spojovalo - minulost nebo současnost? Stopy se točí kolem kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, kde bylo v minulosti několik dětských očí svědky děsivého rituálu. Jaká je temná spojitost mezi ředitelem úřadu Dunnem, developerem Rickardem, bankéřem O´Brienem a biskupem Connorem? Ubíhající čas je pro detektivy neúprosným nepřítelem, jelikož mrtvých přibývá a smyčka se začíná stahovat i kolem rodiny Lottie.

INCOGNITOREADER
30.11.2020 4 z 5

Začátek byl pro mě trošku pomalejší, ale když se dostanete zhruba do třetiny knihy tak potom se děj rozjede a jede až do konce. Střídají se tady kapitoly se zoučasnosti a z minulosti. Hlavní vyšetřovatelka Lottie je docela sympatická. Má samozřejmě pár problému, ale na nich může pracovat v dalších dílech :-)
Vrah může být kdokoliv a odhalení na konci se mi líbilo. Rozhodně slibný začátek série.

zuziosi
22.11.2020 4 z 5

Konec trochu překombinovaný, ale díky krátkým kapitolám to odsýpalo, celkově se mi kniha četla dobře, hlavní vyšetřovatelka mi byla sympatická

Matilda
20.11.2020 3 z 5

Mám z knihy docela rozporuplné pocity, něco tomu chybělo. Nevím, jestli si přečtu i další díly...

Leniiis
13.11.2020 5 z 5

Hned po dočtení knížky jsem sedala k internetu a objednávala druhou knížku od autorky, to asi mluví za vše ne? Knížka dobrá, místy hodně smutná až depresivní, ale i tak je čtenář nucen číst pořád dál a dál.

PetK
08.11.2020 4 z 5

Problém se všemi těmi vyšetřovatelkami, se kterými se v posledních letech roztrhl pytel, je v tom, že se mi pletou jedna přes druhou. Čtu je ráda, je to dobrá oddechovka, ale zkrátka za pár týdnů už netuším, čí případ byl který a která má problém s pitím a která s chlapama. :-) Lottie je sympatická tím, že není jednoznačně kladná, resp. má svoje mouchy a démony, není dokonalá matka... no ani tím nad ostatními extra nevyniká. Mám ve čtečce další dva díly a ráda si je přečtu, v rámci žánru je to určitě fajn, když od toho nečekáte víc než dobrý relax a příběh, který odsýpá.

Acquenta
05.11.2020 3 z 5

SB , který mě teda moc nezaujal. Příběh docela fajn, ale něco tomu pořád chybělo...

Ira13
30.10.2020 4 z 5

Dobré, ale drsné téma ( týrání dětí je vždy nechutné ). Občas mi Lottie lezla na nervy. Vím, že byla zoufalá a přepracovaná, ale na vlastní děti se kašlat nemá. Uvidíme co další knihy ze série

MojeMonca
29.10.2020 5 z 5

Smutný příběh.

Saša57
21.10.2020 5 z 5

Výborná kniha, jsem zvědav na další.

kyssling
19.10.2020 4 z 5

Daleko lepší nežli druhý díl (kterým jsem začal číst sérii). Děj skutečně odsýpá a celkově se jedná o pěkně propracované charaktery postav.

janina pako
17.10.2020 5 z 5

Napinava kniha,

Lucynkaaa
06.10.2020 3 z 5

Myslím, že pokud máte na toto téma žaludek, nebudete litovat.
Trochu jsem postrádala nějaké, jak to říct, kouzlo, které by mě přichytlo alespoň k jedné z postav, ale jinak jsem přečtení nelitovala.

Restang
01.10.2020 2 z 5

Pro mě dosti rozporuplná kniha, chvílemi mě bavila a chvílemi nudila a přišla zdlouhavá. Plno postav, sám biskup a kněz a trošku předvídatelné. Ani nevím, zda se pouštět do dalšího dílu.

Lenoulinka
28.09.2020 4 z 5

Na tuhle prvotinu autorky mi stačil prodloužený víkend. Nemám ráda moc postav, ale zde jsem se tím zdárně prokousala i když jsem občas tápala. Proto ani tip na vraha mi nevyšel. Baví mě, když se v příběhu prolíná soukromý život detektivky. Na druhou stranu nemusím klášterní prostředí. Krátké kapitoly byly svižné a děj se netáhl. Že by nová oblíbená inspektorka? Určitě se pustím do další knihy v sérii.

PetraCy
27.09.2020 5 z 5

Napínavý příběh až do konce, určitě si přečtu i další knihy...

jarka5999
21.09.2020 1 z 5

Za mě nuda. Pachatel byl snadno čitelný od začátku. Zbytečně zdlouhavá cesta k nicmoc konci.