Anna a francúzsky bozk

Anna a francúzsky bozk
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460568/bmid_anna-a-francuzsky-bozk-Irz-460568.jpg 4 801 801

Polibek pro Annu série

1. díl >

Sedemnásťročná Anna sa cíti podvedená. Rodičia ju poslali na ročné štúdium do Paríža ? na opačný koniec sveta, do neznámej krajiny ?, hoci nevie ani slovko po francúzsky. Opúšťa priateľov, črtajúci sa vzťah aj pohodlný americký život, aby začala od základov. Paríž je mestom nevídaných možností, za iných okolností by ju očaril, ale bez svojich najbližších a znalosti jazyka je ako stratená. Rozhodne sa aspoň vyťažiť z pobytu čo najviac a priblížiť sa k svojmu dlhoročnému snu. Pomocnú ruku jej podá šarmantný, bystrý, vtipný spolužiak Étienne. Skrátka chlapec, ktorý má všetko. Žiaľ, aj priateľku. Anna síce verí, že doma na ňu čaká ten pravý, no ani Étienne ju nenecháva chladnou. Napokon, v meste zamilovaných sa láske ťažko odoláva.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Ikar (SK)

Anna and the French Kiss, 2010

prcek19
11.02.2019 5 z 5

Knihu sem si vybrala díky čtenářské výzvě a sem za to neskonale vděčná..výborná kniha, v mém oblíbeném městě..docela sem se obávala konce, ale nakonec to dopadlo tak, jak sem chtěla, takže za mě 100% spokojenost a všem doporučuji!

Mišule_11
02.01.2019 5 z 5

Příjemná oddechová knížka, které nechybí ani trocha romantiky a první zamilovanosti..! :) Anna ani Étienne to nemají se svými rodiči jednoduché, každý má již svého prvního přítele, ale přesto si k sobě najdou nejlepší kamarádi cestu, která je spojí až k nerozlučnosti..! A navíc ještě, když se příběh odehrává v Paříži! :)

Lofda
30.12.2018 5 z 5

Ano, ano, ano.. Dobře, středoškolská léta už mám dávno pryč, ale to přece vůbec nevadí ;-) K této autorce jsem se dostala vlastně náhodou, líbil se mi její příběh v "Dárku z pravé lásky" a jsem za to moc ráda! Lehce, čtivě napsáno. Paříž k tomu? Nádhera! Nejednou jsem hledala na Google mapách a snažila se aspoň na chvíli ta místa vidět.. A musím říct, že mě dostala ta jejich komunikace během zimních prázdnin ;-)

KaileyBlot
27.10.2018

Hezká průměrná knížka, když nic moc nečekáte. Ozvláštněné to bylo o Francii přesněji Paříž a informace o městě, různá místa a jeho podrobný popis, že jsem si někdy připadala, jako bych tam sama byla. Francouzštinu se učím, takže mi nevadila občasná francouzská slovíčka - tím to bylo pro mě zajímavé. Annu a její chování jsem chvílemi nechápala, ale ve finále to skočilo pěkně.

Litocha
18.09.2018 4 z 5

Četla jsem až po Isle, která mě okouzlila, ale vůbec to nevadilo. I tady se situace opakovala a moc jsem si to užila. Navíc bylo docela zajímavé sledovat postavy, o kterých jsem už věděla, jak to s nimi bude dál. Anna mi byla víc než sympatická, líbilo se mi líčení jejího sžívání se s novou situací, s novou kulturou. Prožívala jsem její trampoty i malá vítězství, měla pochopení pro její vnitřní konflikty a nejistoty. Étienne je skvělý. Autorka má dar úžasně zachytit ducha místa. Jedna z knížek, kde ani v nejmenším nevadilo, že je určená pro mladší čtenářky.

betule3
27.07.2018 5 z 5

Polibek pro Annu je skvělá odpočinková knížka. Oceňuji hlavně krásný popis Paříže, hned bych se tam podívala. :)

Majinka2001
08.07.2018 5 z 5

Opravdu krásná knížka, byla čtivá a taková odpočinková. Taky bych brala rok v Paříži, ale mě se to asi nestane. Jinak doporučuji, určitě se bude líbit.

novakovaterka22
18.06.2018 4 z 5

MIlá odpočinková četba pro dospívající slečny :)

Jass
05.06.2018 5 z 5

Úplně jsem zapoměla, jak je tahle knížka pěkná. Úplně se mi z toho zastesklo. Nutně potřebuju vyhrát v loterii a jet na prázdniny do Paříže. Bez St.Claira by to ale dost možná nebylo ono.
Miluju Annu, miluju Étienna, miluju Meredith a Rashmi a Joshe... miluju narážky na Islu... Zkrátka jsem si ji pak musela rovnou přečíst a dokonalost... Musím se jen teď udržet a nepustit se i do Loly...
P.S. A nepřipadám si změkčile, když dám "4 hvězdičky kdejaké kravině" (nejedná se o přímou citaci z knihy, na to jsem moc líná...), ony si to ty kraviny mnohdy svým způsobem zaslouží...

evilinka98
04.11.2017 5 z 5

Jedna z mých srdcových záležitostí. Už jsem jí přecetla několikrát, znám celý příběh zpaměti a přece pokaždé když jí otevře jako by to bylo poprvé. Zamilovala jsem se do stylu jakým autorka píše. Thanky you Miss Perkins.

Analady
16.10.2017 4 z 5

Ačkoliv jde o dívčí román a já už mám dívčí léta dávno za sebou, čtení této knihy jsem si opravdu užila. Trochu jsem se zasnila, vrátila se do doby, kdy mi bylo náct a prožívala hezký, romantický příběh spolu s Annou a Étiennem.

ardeas
15.09.2017 5 z 5

Fajnáá! Zbožňujem knihy s dobre vystavanými dialógmi, ktoré povedia viac ako rozprávač :) Táto jednoznačne k nim patrí. Jediná výčitka, že by mohla Anna v tých občas drmoliacich chvíľach, keď fňuká nad Etienom a ich vzťahom, ubrať z plynu. Nebolo ich zase až tak veľa, ale kazili mi dojem. Inak sa to fakt čítalo samo :D

katee21
09.09.2017 5 z 5

Úžasná knížka která se četla sama

blackhorse
28.08.2017 5 z 5

Knížka se mi líbila. Étienne mi připadal moc sympatický. Úplně jsem se do příběhu vžila. Příjemná oddechovka. Chtěla bych taky prožít takový dobrodružství.

eli13
25.07.2017

Díky knize jsem procestovala Paríz a nelituji zakoupení této knihy, vsechny knihy stephanir parkinsové v téhle sérii jsem cetla a stojí za to.

denča1000
07.06.2017 4 z 5

Moc hezká a poutavá romantická kniha. Hodně jsem se vžívala do postav. Nejvíc se mi líbilo to, že se jednalo o Paříž, ale americké studenty. Z domova Anny ovšem mohlo být psaní delší.

notsohappyanny
30.05.2017 5 z 5

Byla úžasná. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout, byla neskutečně čtivá a i přes to klišé byla užasná. Sama jsem se v Anně občas viděla a myslim, že Paříž se na mě může tenhle/příští rok těšit! 5/5

Meridea
14.01.2017 5 z 5

Krásně psaná kniha, moc hezky se četla, krásná oddychovka :-)

NicaCola
11.12.2016 4 z 5

Super ... romatický, sladký, přeslazený relax! :)

kyticka152
06.12.2016 5 z 5

Knížka se mi hrozně moc líbila. Souhlasím s názorem, že příběh byl hrozně naivní, ale já jako šílená romantička jsem se mohla rozplynout blahem. Konec se mi hodně líbil z hlediska toho, že hlavní hrdinové si vše vysvětlili a ne jako v románech, kde se to jednoduše rozplyne v lásku a hotovo. Mělo to spoustu logických doplnění a krásný konec. ROZHODNĚ DOPORUČUJI K PŘEČTENÍ!!!

Autoři knihy

Kelly Rimmer