Anna ze Zeleného domu

Anna ze Zeleného domu
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204198/mid_anna-ze-zeleneho-domu-anna-ze-zelen-tIb-204198.jpg 5 1685 1685

Anna ze Zeleného domu série

1. díl >

Příběh dívenky Anny, sirotka, který nachází u dvou stárnoucích sourozenců, až doposud osaměle hospodařících na své venkovské farmě, svůj první opravdový domov, má na hony daleko k jakékoli sentimentalitě. Zato vtipu, humoru a životního optimismu má v sobě nadbytek. Hubená, pihovatá a hlavně neuvěřitelně upovídaná Anna s rezavými vlasy a nevyčerpatelnou fantazií si získá čtenáře od prvního okamžiku.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Albatros (ČR)

Anne of the Green Gables, 1908

Pebra
11.03.2021 5 z 5

Kde vlastně jsou takové báječné Anny, kromě bohaté fantazie spisovatelů??? Kéž by se rojily, zvala bych je na návštěvu.

Han-nah
08.03.2021 5 z 5

Při čtení této nádherné knihy se mi vybavil citát:
"Zpomal a udělej si čas vychutnat si život !!!!!!!!"
Je jedno, jestli před 100 lety nebo teď v této náročné covidové době. Dospívající, trochu víc ukecaná zrzavá dívenka Anna, která konečně najde domov u Matěje a Marie mě při čtení zpomalila v mém životě. Trochu víc se zasním, fantazírováním si neuškodím, spíše se zasměju a když teď více chodím na procházky, vnímám krásu přírody, která se pomaličku začíná probouzet.
Děkuji Anno.

Dida86
07.03.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Myslím že nejen mládež si v tom najde zalíbení.

MikasaKubickov
05.03.2021 5 z 5

Prostě krása, jinak to říct nejde, celý to má své kouzlo. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst, i když jsem konec hodně obrečela.

BetSolo
27.02.2021 5 z 5

Krásná, kouzelná knížka, kterou jsem si zamilovala od první stránky.

Laféeverte
24.02.2021 5 z 5

Anna byla v dětství můj vzor, strašně jsem s ní všechno prožívala, kapitolu s obarvením vlasů jsem skoro ani nemohla číst....teď v dospělosti je to jiné, ale krásné...její příhody mají originalitu a vtip a pořád společně s Annou obdivuji krásy přírody, nejen té v Kanadě. Asi nejvtipnější je pořád ta část, kdy Matěj kupuje Anně šaty...

LucinkaPevensi
22.02.2021 5 z 5

Nádherná kniha, která učí radosti ze života a ukazuje důležitost fantazie.

adorjas
19.02.2021 5 z 5

Anna je láska, či máte 9, 11 alebo 32 rokov. Knihu som si tentokrát dala v origináli, chcela som vychutnať pôvodnú angličtinu, priznám sa, že tie popisy robili problém aj mne. Lucy Maud proste miluje košaté opisy prírody a kvetov. Ale napriek tomu to bola krása, radosť a Anna aj po toľkých rokoch pobavila (aj dospelého čitateľa)! (Musím uznať, že jednotlivé kapitoly sú občas prostoduché s morálnym vyústením, takisto ako Annine konverzácie s Marilou, keďže Marila funguje spovedník, cez ktorého Anna popisuje svoje správanie a motivácie, ale beriem, že je to kniha z prelomu storočí a v tých časoch sa tie "klasické" romány proste tak písali.)

EvelynHard
18.02.2021 5 z 5

Knihu jsem si vždycky chtěla přečíst, ale donutila mě až filmová adaptace, která je mimochodem naprosto kouzelná a uchvátila mě. V knize je to trochu jinak, ale přijde mi, že v tom důležitém se seriál drží předlohy. Za mě je to okouzlující příběh, bolestně dojemný a lidský. Nepamatuji si, který by mě tak moc příběh donutil chtít se vrátit do dětství a puberty. Ach, kde jsou ty časy... :) Anne je outsider, kterého budete milovat pro jeho představivost a talent dostávat se do maléru. :D Neskutečně se těším na další díly a upřímně mě mrzí, že filmová série skončila, respektive nebude další. Zrovna tahle se mimořádně povedla a zasloužila by si mít nekonečno dílu. :D Hrdinku jsem si zamilovala a je to jeden z těch příběhu, na které nikdy nezapomenete. Ne ani tak tím, že by byl dokonale napsán, ale má v sobě cosi skutečného, co se dotkne vašeho srdce.

Tůčomil
10.02.2021 5 z 5

Tato kniha byla moc pěkná. Všechny podrobnosti a informace v ní byli hezky napsány.

Andrea81
05.02.2021 5 z 5

To jsem ani nečekala, ale takové krásné pohlazení po duši. I slzičky ukáply...

SknihouVrukách
05.02.2021 5 z 5

Anne zo Zeleného domu som sa opäť trošku vyhýbala. Filmy a aj seriál som samozrejm videla, dokonca sa mi aj veľmi páčili, kniha ma až tak nelákala, ale potom som ju nečakane našla pod stromčekom a som za to veľmi vďačná.

Anna mi ako hlavná hrdinka prirástla k srdcu už od prvej strany, tak isto ako aj ostatné postavy. Páči sa mi, ako má každá z nich svoj charakter. Milujem priateľstvo medzi Annou a Dianou, Marillu aj jej tvrdosť alebo Matejovu láskavosť. Autorkin kvetnatý štýl písania je dokonalý a k tejto knihe mi veľmi sedel. Celkovo milujem všetky malé aspekty na tejto knihe. Strašné sa mi páči prostredie v knihe a to, ako je vykreslené. Kniha vo mne vyvolala emócie a vždy som sa na jej čítanie veľmi tešila. Toto vydanie je neskutočne krásne a celkovo bola kniha aj veľmi kvalitne preložená.

Obsah som už poznala, ale aj tak ma knihu veľmi bavilo čítať a dokonca som bola aj v napätí. Niektoré situácie v knihe rozosmiali, iné zase zarmútili. V knihe sledujeme pomerme veľký časový úsek, ale keďže kniha bola veľmi dobre spracovaná, takže dej plynul veľmi plynulo.

Knihu vám odporúčam všetkými desiatimi. Je to totálna dokonalosť a nebude ľutovať, že ste si ju prečítali. 5/5✨

kopeceli
23.01.2021 5 z 5

Milé, vtipné čtení, na konci s nádechem smutku. Anna přinesla radost do rodiny stárnoucích sourozenců, ale také většiny čtenářů ať mladších nebo starších. A stále je učí dívat se kolem sebe, vnímat krásu přírody, uzavírat přátelství, radovat se bez výhrad. Knihu posouvám na přečtení k dceři, je ve věku Anny, když přišla do Zeleného domu.

annatenta
19.01.2021 5 z 5

Anna je nádherný milý příběh, který mě provázel celé dětství.

Pozde
17.01.2021 5 z 5

Jsem vděčná za tuto knížku. Anna mě sice ze začátku svojí upovídaností štvala, ale její dospívání a přerod v mladou ženu byl okouzlující. Celý příběh byl protkán láskou, tolerancí, pokorou k Bohu a lidskou sounáležitostí. Přiznám se, že na konci jsem bulela, protože i mě nedlouho před čtením zasáhla ztráta někoho blízkého. Ale i díky Anně to možná přijímám už o trochu líp. Určitě si přečtu další díly. Dcera básní i o seriálu na Netflixu, asi mrknu i na něj.

Jirkass89
16.01.2021 5 z 5

Deset hvězdiček z pěti! Přesně to vystihuje mé pocity z této knihy. Celým příběhem prostupuje optimismus a naděje, což se hodí zvláště v dnešní době. Kniha je sice primárně určena dětskému čtenáři, ale i dospělému vykouzlí úsměv na tváři. Hlavní hrdinka je velice osobitá, má bohatou představivost a dokáže se radovat z maličkostí. Rozhodně si přečtu další díly.

Jessica007
15.01.2021 5 z 5

To bylo tak krásné.. Celá kniha krásná, dojemná..

rakakan
15.01.2021 4 z 5

Krásná odpočinková kniha. Přes těžký život, musí člověk závidět v podstatě dřívější klidný život bez dnešního spěchu, v kontaktu s přírodou a vzájemné soužití lidí.

Vladix
10.01.2021 5 z 5

Prostě nádhera. Annu jsem si zamilovala a myslím, že je to láska na celý život. Tolik slz dojetí jsem u knihy asi nikdy neprolila :-)

Aivlis
16.12.2020 5 z 5

Čítala som tak 32 rokov dozadu a Annu som si zamilovala. Dodnes ju mám v knižnici a z nostalgie po nej občas siahnem. A vždy ma baví.