Apokalypsa
Mario Giordano
Apokalypsa série
1. díl >
Řím. Vzpoura ve Věčném městě. Papež Jan Pavel III. abdikuje a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kde se nachází, ani zda je naživu. Současně jsou bestiálně vražděni jeho nejbližší důvěrníci. Zatímco se chystá konkláve, jež má zvolit novou hlavu církve, vatikánský reportér Petr Adam se vydává hledat zmizelého papeže. Stopa vede k mysterióznímu řádu, jenž po staletí v ilegalitě bojuje proti církvi a jeho stoupenci se opírají o středověké proroctví. Nadchází čas Apokalypsy? A přinese naplnění věčného snu lidstva, nebo zánik světa? -- zdroj: www.legie.info --... celý text
Horory Sci-fi
Pre tých čo majú radi diela od Dana Browna alebo Simona Toyna
čo mi vadilo: ,,náhody,,- veľa nesúvisiacich, ťažko- uveriteľných a nepravdepodobných zhôd okolností a situácii, prekombinovanosť deja.
čo sa mi páčilo: filozofická tematika, myšlienky a strhujúca akcia.
Budem čítať i pokračovanie....
Dávam: 4/5
Četla jsem jako digiromán... Nebylo to špatné, v této formě "čtitelné"... Pokud bych četla "papírovou podobu" hoodně bych přeskakovala... občas dost přitažené za vlasy...
Naprosto překombinovaný příběh, kam se hrabe Dan Brown. Pro mě to byla naprostá slátanina.
Kniha mi sice také připomněla knihu od Dana Browna, ale přitom je i v něčem jiná. Jsem ráda že jsem si ji přečetla, i když dávám jen 4 hvězdičky, protože děj se občas táhl a musela jsem se donutit k tomu, abych četla dál. Ale i tak bych knihu doporučovala k přečtení. :)
Anotace mě celkem nalákala a na knihu jsem se dost těšila. Nakonec mě ale dost zklamala. Přišlo mi to celé moc překombinované, zmatené, místy i nelogické, já jsem se v tom občas celkem ztrácela. Až jsem se musela přemlouvat, abych to vůbec dočetla.
Čekala jsem od této knihy mnohem víc, protože anotace byla opravdu skvělá a nalákala mě. Ale z děje jsem byla v rozpacích - příliš mnoho postav, děj, který byl chvílemi dost zmatený a nepříliš přesvědčivé rozluštění záhad a tajemství.
Mario Giordano se vydáním této knih rozhodl hodně riskovat. Samotný námět přirozeně nutí čtenáře srovnávat s Danem Brownem. Podle mě ovšem Apokalypsa v takovém hodnocení obstála. Giordano píše vlastním osobitým stylem, který se dobře čte. Jeho příběhu nechybí napětí, dobře konstruovaná zápletka a trocha napřirozených sil. Z počátku se sice čtenář trochu v textu ztrácí, protože autor rozehrává vedle sebe větší množství linií příběhů, které spolu zdánlivě nesouvisejí, ale postupně do sebe začínají zapadat a čtenáře naplno pohltí.
no ja teda neviem =X omáčka, omáčka, omáčka...mne to prišlo strašne amatérske, miestami dosť absurdné, nafúknuté a až tak zamotané a okultné až som autorovi neverila nič...vôbec ma dej nestrhol...kniha ma vôbec nenadchla a som dosť rada, že som ju vyhrala, lebo po prečítaní, s ktorým som sa dosť natrápila, by ma mrzeli investované peniaze do nej =X
Slušný thriller. Zaujímavá zápletka, kopa akcie, tajomstvá a pár prekvapení v deji. Za drobné mínusy považujem takmer nezraniteľnosť hlavných postáv a ich neobyčajnú schopnosť vyhľadať si tisícročné tajomstvá behom pár minút surfovania na internete. Vo výsledku napínavé a príjemné čítanie, román ma bestsellerový potenciál.
Knihu jsem dočetla nedváno. Jako fanynka konspiračních teorií a apokaplyptických románů, jsem byla maximálně nadšená. Kniha byla zajímavá a napínavá od úplného začátku. I když na můj vkus konec byl moc rychlý a zárověň mi přišel poněkud otevřený. Kniha byla naprosto fantastická, můžu jedině doporučit.
Poprvé jsem o této knize slyšel jako o digirománu, což mě zrovna nenadchlo, ale námět byl dobrý a říkal si, že pokud by to byla kniha, tak bych do toho šel...... no a co nevidět se tak stalo.
Jako fanoušek tohoto žánru a hlavně tajných sekt na okraji církve, jsem si přišel na své :-) Akční od začátku až do konce, smrti požehnaně, to je pravda, ale popisy nejrůznějších technik mučení nebyly zas tak hrozné. Zápletka zajímavá, rozuzlení takové slabší a příliš rychlé, ale já bych to lépe nenapsal :-) Trochu složitější na pochopení a pokud jste zárověn fanoušci kriminálek jako já, a dobře si pamatujete průběh knihy, tak budete "nadšení" z konce, kdy vám poslední díl skládanky na poslední stránce poslední kapitoly vyrazí dech, protože je to neočekávané a dá vám to ještě víc otázek. :-) Epilog Vám řekl a zároven neřekl vůbec nic, ale tajuplnost provází celý tento román, tak proč ho tak i neukončit.
Mě se to líbilo :-) a vám ostatním hodně štěstí při čtení.
2013 | Apokalypsa |
2016 | Teta Poldi a sicilští lvi |
2014 | Apokalypsa II |
2003 | Tajemné pikle: Doktor Francin zasahuje |
Kniha má dobrý námět, ale přijde mi dost nudná. Vše se protahuje, určité části vůbec nevím do jakého děje zařadit a co si o tom myslet, Na knihu jsem se moc těšila, ale zklamala mě.