Bez srdce
Chelsea Cain
Archie a Gretchen série
1. díl
Portlandský detektiv Archie Sheridan pronásleduje několik let krásnou sériovou vražedkyni Gretchen Lowellovou, až se nakonec z lovce promění v kořist. Gretchen ho deset dní krutě mučí, potom ho však nechá odejít a vydá se do rukou spravedlnosti. Detektiv ale ani potom nenachází klid, protože ho hrůzný zážitek fyzicky i psychicky silně poznamenal – stane se závislý na lécích proti bolesti, nedokáže se vrátit k někdejšímu životu a vzpomínky mu nedávají spát. Když v ulicích Portlandu začne řádit únosce mladých dívek, musí se vzchopit, sestavit novou vyšetřovací skupinu a znovu začít pracovat. K tomu, aby vraha zastavil, potřebuje informace od Gretchen, ale dobře ví, že ho další setkání s ní může už navždycky zničit. V Gretchen Lowellové ztvárnila Chainová vraha neméně zrůdného než byl Hannibal Lecter z Mlčení jehňátek. Její originální thriller nedovolí čtenáři vydechnout a od první až do poslední stránky ho bude udržovat v napětí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Heartsick, 2007
Takhle kniha je velice drsná, hlavně v tom jak autor popisuje Archieho mučení. To možná může někomu vadit, ale mě se to líbilo, už od 1. kapitoli jsem se nemohla odtrhnout. Je zde skvělá zápletka a celá ta věc Gretchen a Archiem je děsivá. Doufám, že brzo vyjde další díl, už se nemůžu dočkat :).
Skvěle napsaná detektivka, styl mi naprosto sedl. Vynikající příběh, skvělá zápletka a zpětné vyprávění o únosu Archieo tomu dodalo šmrnc. Vzhledem k tomu, že je tu to psané jako 1. ze série budu doufat, že spisovatelka vydá brzy další příběh.
Na knížku jsem narazila jen náhodou v knihovně, když jsem hledala úplně jinou a byla to láska na první pohled. Hned v autobuse z knihovny jsem se začetla a připadá mi, že dalších 10 dní jsem nedělala nic jiného. (Čtu trochu pomaleji, no:D) Dokonce když jsem četla ve škole, kamarádka mi ji brala a sama četla a četla. Jedna z nejlepších knížek s kterými jsem kdy přišla do styku. Autorčin styl psaní byl naprosto vynikající, úžasně mi sedl a moc moc doufám, že přeloží další díly.
průměrná detektivka,místy jsem se musel nutit číst,ale dočetl jsem to ,konec to trochu napravil,na to jak to tady všichni hodnotí ,tak jsem čekal mnohem víc
Jedním slovem: Psycho. A pořádné! To však nemění nic na tom, že je to naprosto skvělá kniha, která se vám dostane do hlavy a jen tak z ní nezmizí.. Jako Gretchen..
Doufám, že u nás vyjdou i další díly :-)
Slušný příběh a poutavé zpracování. Jen jsem musela přeskákat těch pár stránek s podrobnými popisy mučení (a to ještě po ní ten blázen závislá touží!).
Kniha mě zaujala kvůli Gretchen-o jí podobných hodinkách se moc nepíše. Ale potom jsem se jednoduše bavila. A upřímně, trochu drsnější, ale...po dlouhé době kniha, která mě vážně dostala.