Aréna

Aréna
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346187/bmid_arena-MDL-346187.jpg 4 86 86

V roce 41 našeho letopočtu je město Řím nebezpečným místem. Optio II. legie Lucius Cornelius Macro, nedávno vyznamenaný za odvahu na bojišti, se nemůže dočkat, až nechá rušné město za zády. Je rozčarovaný, když ho donutí v Římě zůstat, aby vycvičil mladého gladiátorského rekruta Marka Valeria Pavona. Přestože nebojácný Pavo bojoval už dříve o svůj život, v gladiátorské aréně je nováčkem. Je ale paličatý a má motivaci. Svého cíle se cení víc než vlastního života – chce pomstít smrt otce, jehož zabil gladiátorský šampion. Přežije však Pavo zápasy v aréně tak dlouho, aby se pomsty dočkal?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art

Arena, 2013

nero 13
29.10.2017 5 z 5

Tak Aréna je vlastně takovým nultým dílem série Cato, akorát bez Catona, ale to vůbec nevadí protože ho na sto procent zastoupí Macro, který tentokrát nedobrovolně, zásluhou intrik císařských poradců vymění válečná pole za gladiátorské arény, jak jako cvičitel gladiátorů tak i účastník samotných her v aréně. Doporučuji všem kteří mají rádi sérii o Macronovi a Catonovi.

ag.juRa
29.10.2017 5 z 5

Na knihu Aréna, jsem se velice dlouho těšil a nemohl jsem se dočkat data vydání. Před samotným datem vydání jsem se začal obávat a pochybovat, že z knihy nebudu tak nadšený, jak jsem si myslel. Pochyby začaly nad tím, že kniha nebude o nerozdělitelné dvojici Macronovi a Catonovi a jejich dobrodružstvích v legiích, ale pouze o Macronovi, v té době ještě optionovi Macronovi a o tom, že na knize nepracoval sám Simon Scarrow, ale i T.J. Andrews. Naštěstí se na mě usmála štěstěna a kniha splnila mé prvotní očekávání před pochybami :) Kniha se velice pěkně čte a děj je od samého začátků chytlavý a plný různých změn. Murena, jak já ho nemám rád. Knihu vřele doporučuji fanouškům Simona Scarrowa.