Artemis Fowl

Artemis Fowl
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436838/bmid_artemis-fowl-6M7-436838.jpg 4 563 563

Artemis Fowl série

Artemis Fowl, dvanáctiletý kluk pocházející z kdysi zámožné zločinecké rodiny, působí díky své chytrosti jako zázračné dítě. Tátu unesli, s mámou, která to těžce nese, jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má totiž geniální plán! Udělá vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jak jinak, když žije v Irsku v 21. století, než prostřednictvím skřítků leprikónů a té nejmodernější techniky?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

The Artemis Fowl Files, 2001

Eleanorre
04.07.2012 5 z 5

Ku knihe som sa dostala náhodou a musím priznať, že mi zapasovala. Neskutočne...neskutočné, všetko! A keď som sa dozvedela, že vyšiel druhý diel, musela som ho mať...a všetky a všetky. Artemis je dobre napísaná postava a príbehy, ktoré prežíva a ktoré sa prelínajú so svetom škriatkov... Nemám slov

Pavlarucka
06.06.2012

Právě to leží na poličce vedle počítače, chystám se ji dát přečíst své mladší sestře. Artemis Fowl je neskutečně dobře udělaná postava- bohatý, geniální chlapec, který má i své mouchy a vnitřní boje, dobývá cizí tajné světy! Skvělé! A Myrta Krátká? S tou se sžije každý!.)

imatulo
20.03.2012 5 z 5

samozrejme že to nie je nalepšia kniha, ale pre mna je artemis geniálny či už zločinec alebo hrdina ;)

Michalala
20.03.2012 3 z 5

dovolenkové čítanie, prečítala som len prvý diel. na svete je toľko lepších kníh...

Layss
21.02.2012 5 z 5

Zbožňuji jakékoliv hrdiny, kladné i záporné, když jsou svým způsobem geniální. Poprvé jsem si Artemise přečetla tak ve 12, a ještě doteď si koupím každý nový díl.

Brozik
05.02.2012 3 z 5

Pěkná kniha, příjemné oddechové čtení, i když už je to nějaký pátek co jsem to jako mladík četl :-)

Skallarix
18.01.2012 2 z 5

Prapodivná fantasy, ještě prapodivnější pohádka. Možná některé dvanáctileté dívky a chlapce pobaví, jiné rozčaruje.. Colferův "James Bond ve světě víl" na mě ani v mých jedenácti letech dojem neudělal. Padouch Artemis Fowl spíš působí dojmem malého McGyvera - a především rozmazleného, zbohatlického spratka.

izabelle
11.03.2011 3 z 5

Četla jsem jenom tenhle jeden díl. Příjemně strávených pár letních dní a to je vše.

ichinose
30.11.-0001 5 z 5

I když jsou knihy od pana Colfera určeny především pro mladší čtenáře, nikdy mne jejich svět, a především svět Artemise Fowla, nepřestane okouzlovat. Obzvlášť jsem si oblíbila Klusáka a jeho sarkastický smysl pro humor, který je tak podobný mému.. :)