Seznam sedmi
Mark Frost
Arthur Conan Doyle série
1. díl >
Dobrodružný román s mystickými prvky vypráví o pokusu černých mágů získat nadvládu nad materiálním světem pomocí okultních praktik. Děj se odehrává v roce 1884, kdy se spisovatel Arthur Conan Doyle zabývá studiem theosofických spisů ruské mystičky Blavatské a na jejich základě napíše působivý dobrodružný román. Neúmyslně tak odhalí skupinu černých mágů, která chce pomocí mystiky ovládnout svět, a ta pak pronásleduje spisovatele a lidi kolem něho.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , JotaOriginální název:
The List of Seven, 1993
Román o Conanovi Doyleovi psaný jeho vlastním stylem. Dokonce i s přidaným předobrazem Holmese, končícím hádejte, kde? - V Raichenbašských vodopádech! :-) Vzhledem k tomu, co všechno spolu ti dva zažívají (zombie se zašitými ústy, podzemní vlak apod.), může se zdát, že autor při psaní určitě kouřil něco hodně kvalitního. Nicméně, já to vážně četla jedním dechem. Tak dobře je to totiž - dle mého - napsané.
Mark Frost se u nás patrně nejvíc zapsal do povědomí jako „ten chlápek od Davida
Lynche.“ Coby scénárista se podílel na dnes již kultovním seriálu Městečko Twin Peaks. Dodnes mám v živé paměti, jak někteří kamarádi odmítali chodit v pátek večer na pivo, protože v tu dobu obrazovky okupoval agent Cooper.
americká literatura Sherlock Holmes okultismus
2017 | Tajná historie Twin Peaks |
2003 | Seznam sedmi |
2013 | Probuzení |
1997 | Šest mesiášů |
2014 | Spojenectví |
Dobrodružný román s brakovými prvky a tak vysoké hodnocení? Proč ne, když je to tak dobře napsané :-)