Tajná křížová výprava
Oliver Bowden (p)
Assassin's Creed série
Niccolò Polo, otec Marka, konečně odhalí příběh, který uchovával v tajnosti celý život – příběh Altaira, jednoho z nejlepších asasínů bratrstva. Altair se vydává splnit těžký úkol – úkol, který ho zavede do Svaté země a ukáže mu skutečný význam Zákona asasínů. Aby dokázal svoji oddanost, musí Altair porazit devět smrtelně nebezpečných nepřátel, a to včetně velmistra templářů, Roberta ze Sablé. Poprvé je zde vyprávěn příběh Altairova života: cesta, která změní chod dějin; jeho nekonečná bitva s templářským spiknutím; rodinný život, který je stejně tragický jako šokující; a konečná zrada starého přítele.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2012 , Fantom PrintOriginální název:
The Secret Crusade, 2011
Poněvadž jsem hrála skoro všechny AC hry, myslela jsem si, že vím, co od knihy můžu očekávat, ale výsledek byl ještě mnohem lepší. Tento díl se mi zatím líbil úplně nejvíc. Altaira jsem si velmi oblíbila.
Co víc, Asasínové a Templáři byly skutečné historické frakce, takže kniha není úplně smyšlená.
Nádherně napsaná kniha po jejím přečtení jsem si musel objednat i další díly Assassin´s creed série.
Ďalší diel knižnej podoby obľúbenej počítačovej série. Aj keď som hru nehral dejovo sa mi tá to sága celkom pozdáva aj keď musí mať čitateľ na zreteli, že nečíta plnohodnotný román ale iba prepis počítačovej hry. V tomto diely autor nazrel do minulosti Assasínov prostredníctvom majstra Altaira, ktorý nie je od úplného začiatku taký pohoďák akým bol Ezio Auditore v prvých dvoch dieloch.
křižáci křížové výpravy Jeruzalém Richard I. Lví srdce nájemní vrazi Saladin herní adaptace Assassin's Creed
2012 | Tajná křížová výprava |
2011 | Bratrstvo |
2014 | Černá vlajka |
2013 | Opuštěný |
2015 | Jednota |
Abych řekla pravdu, nevím, jestli mi ublížilo to, že jsem nehrála hru, ale kniha se mi nelíbila. Příběh byl poskládaný z misí Altaira, tj. on někam došel, tam se úplně čirou náhodou okamžitě dozvěděl všechny potřebné informace a následně udělal, co potřeboval (zabil koho potřeboval). Nikdo si ho nikdy nevšiml (to, že v tom stejnokroji musel být těžce nenápadný pominu, je to přeci jen počítačová hra;-)), ale hrdina byl nelogicky příliš neviditelný. Pan Bowden se měl trochu zamyslet a oproti hře tam přidat trochu informací navíc. Připadá mi to jako čistě opsaný scénář hry a jako kniha to nefunguje.